Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő szívtorta

Feketeerdő szívtorta
Feketeerdő szívtorta
110 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazán érdekes ízvilágú torta, ahogy kavarodik a kesernyés csoki a savanykás meggyel és a tejszínnel, hmm... Párom kedvenc tortája, és a gyerekeké is.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A meggyes krémhez

A csokis krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megsütjük a kakaós piskótát kerek tortaformában, de ha kisebb a forma, még jobb, mert magasabb lesz.
  2. Lefőzzük a krémeket, a meggylét vízzel (2/3 részét), cukorral feltesszük, maradék folyadékkal elkeverjük a lisztet és a pudingport, kicsit rotyog, utána levesszük a tűzről, és belekavarjuk a vajat.
  3. A csokikrémnél feltesszük a tej 2/3-át a cukorral, a kakaóporral, utána lefőzzük a többi alapanyagával.
  4. A tejszínt felverjük.
  5. A piskótát felvágjuk 3-4 részre, és mindegyik krémet, miután jól kihűlt a hűtőben, egy-egy nyomózsákba tesszük, és körbe-körbe egyesével töltjük. Egy kör meggyes, egy kör csokis, egy kör tejszín, és újra meggyes stb., minden lapot így megcsinálunk egymás tetejére, azután a legtetejét is ugyanígy, vagy ahogy szeretnénk, akár keresztbe áthúzva is lehet, és az oldalát is a maradék krémekkel díszíthetjük. (Ez nem a legjobb kép, egy másiknál úgy csináltam, hogy tejszínrózsákat raktam a tetejére körbe, és minden másodikra raktam meggyszemet, a többit megszórtam csokireszelékkel, úgy még mutatósabb.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 208
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

anyesz

Mióta szakács: 2011.12.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis-meggykrémes-tejszínes torta, feketeerdő-torta háromféle krémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyeszka
anyesz / anyeszka Sun, 2013-02-10 16:42

Nem is tudom,mert ennek stabil krémnek kell lenni,főleg kívűlről,még sosem próbáltam,de ha Te sokat főzöl vele és nem folyik el egy idő után az étel vagy krém,amit vele csinálsz,akkor biztos jó.Elnézést,hogy csak most írok.

KisEdi
Edi / KisEdi Wed, 2012-11-14 10:05

Itt pudingpor helyett használhatunk kukoricakeményítőt is, ugye? Hiszen tulajdonképpen a pudingpor is csak keményítő és aroma.

425
tojás 9 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 9 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 csomag
meggylé 3 dl
víz 2 dl
cukor 12 dkg
pudingpor 30 g
finomliszt 3 dkg
vaj 2.5 dkg
tej 0.5 l
cukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
pudingpor 30 g
finomliszt 3 dkg
habtejszín 5 dl