r
Nosalty Logó

Rabfburg-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rabfburg-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A narancsos puncstorta piskótájához

A narancsos cukorsziruphoz

A feketeerdei meggytorta piskótájához

A meggykrémhez

A tejszínhabhoz

A torta díszítéséhez

Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A narancsos puncstorta piskótájához

A narancsos cukorsziruphoz

A feketeerdei meggytorta piskótájához

A meggykrémhez

A tejszínhabhoz

A torta díszítéséhez

Összesen 8271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A narancsos puncstorta piskótájához

A narancsos cukorsziruphoz

A feketeerdei meggytorta piskótájához

A meggykrémhez

A tejszínhabhoz

A torta díszítéséhez

Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    395.7 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    3370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6796.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    770 mg
  • Foszfor
    2982 mg
  • Nátrium
    1355 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1067.3 g
  • Cukor
    763 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3267 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    717 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    2212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3203 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    415 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3812 micro
Összesen 8271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A narancsos puncstorta piskótájához

A narancsos cukorsziruphoz

A feketeerdei meggytorta piskótájához

A meggykrémhez

A tejszínhabhoz

A torta díszítéséhez

Elkészítés

A narancsos puncstorta piskótájához

  1. Narancsos puncstorta elkészítése:
  2. A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük az elektromos habverővel maximális fokozaton -3 -4 percig. A tojásfehérjét keményhabbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk. Két-három részletben a cukros tojássárgájához adjuk, közben részletekben beleszitáljuk a lisztet is. Ezután egy margarinnal kikent, belisztezett tortaformában két részletben megsütjük 12-15 perc alatt. Aztán hagyjuk kihűlni őket, és az egyiket kettévágjuk.
  3. Amíg sülnek a piskóták, addig a narancsszirupot elkészíthetjük. A 2 dl narancslében elolvasztjuk a 40 dkg cukrot, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ha minden kihűlt, akkor amit egybenhagytunk piskótát, az lesz a torta alja. Ezt megkenjük jó vastagon a narancslekvárral. A másik piskóta egyik felét csíkokra vágjuk, és az előre elkészített narancsos szirupba mártva egymás mellé helyezzük a piskótalapra.
  5. Ezután a másik piskótalapot lekvárral megkenjük, és letakarjuk (a lekváros oldalával lefelé) a tortát. Egy másik fémkarikát teszünk a tetejére, amit nehezékkel lenyomatunk. Egy éjszakát hűtőben, prés alatt tartjuk.
  6. Feketeerdei meggytorta elkészítése:
  7. Ugyanúgy, mint előbb, elkészítjük a piskótát, csak a tojássárgában a vajat és a kakaót kikeverjük. Miután kihűlt, ezt is kettévágjuk.
  8. Közben a meggykrémet elkészítjük. Feltesszük forralni az 1 dl meggylevet és a cukrot. Előtte egy kevés meggylével a lisztet péppé keverjük, majd hozzáöntjük a felforrt léhez, és újraforraljuk az egészet, míg be nem sűrűsödik. A leszűrt meggyet hozzáadjuk, és hagyjuk kihűlni.
  9. Ízesített tejszínhabot és kakaós tejszínhabot is készítünk.
  10. A lepréselt puncstorta tetején a három krémmel egymás mellé felváltva sorokat nyomunk, majd az egyik kakaós piskótalappal leborítjuk. Ezután ugyanezt megismételjük (Figyeljünk arra, hogy mindkét szélén hab legyen, nehogy kifollyon a meggykrém), és lefedjük a másik kakaós piskótalappal.
  11. A külsejét (oldalát, tetejét) a maradék tejszínhabbal körbekenjük.
  12. A szeletelt mandulát egy kevés vajon megpirítjuk, és a torta oldalára nyomkodjuk.
  13. A tetejét tejszínhabbal körbenyomjuk, és a közepére csokit reszelünk.
  14. Legalább 3 órát hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11582
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon régi, 80-as évekbeli magazint olvasgattam, és ott találtam e remek receptet.

Hozzávalók

A narancsos puncstorta piskótájához

A narancsos cukorsziruphoz

A feketeerdei meggytorta piskótájához

A meggykrémhez

A tejszínhabhoz

A torta díszítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek