Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rabfburg-torta

Rabfburg-torta
Rabfburg-torta
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon régi, 80-as évekbeli magazint olvasgattam, és ott találtam e remek receptet.

hozzávalók / 12 adag

A narancsos puncstorta piskótájához

A narancsos cukorsziruphoz

A feketeerdei meggytorta piskótájához

A meggykrémhez

A tejszínhabhoz

A torta díszítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Narancsos puncstorta elkészítése:

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük az elektromos habverővel maximális fokozaton -3 -4 percig. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk. Két-három részletben a cukros tojássárgájához adjuk, közben részletekben beleszitáljuk a lisztet is. Ezután egy margarinnal kikent, belisztezett tortaformában két részletben megsütjük 12-15 perc alatt. Aztán hagyjuk kihűlni őket, és az egyiket kettévágjuk.
  2. Amíg sülnek a piskóták, addig a narancsszirupot elkészíthetjük. A 2 dl narancslében elolvasztjuk a 40 dkg cukrot, és hagyjuk kihűlni.
  3. Ha minden kihűlt, akkor amit egybenhagytunk piskótát, az lesz a torta alja. Ezt megkenjük jó vastagon a narancslekvárral. A másik piskóta egyik felét csíkokra vágjuk, és az előre elkészített narancsos szirupba mártva egymás mellé helyezzük a piskótalapra.
  4. Ezután a másik piskótalapot lekvárral megkenjük, és letakarjuk (a lekváros oldalával lefelé) a tortát. Egy másik fémkarikát teszünk a tetejére, amit nehezékkel lenyomatunk. Egy éjszakát hűtőben, prés alatt tartjuk.

Feketeerdei meggytorta elkészítése:

  1. Ugyanúgy, mint előbb, elkészítjük a piskótát, csak a tojássárgában a vajat és a kakaót kikeverjük. Miután kihűlt, ezt is kettévágjuk.
  2. Közben a meggykrémet elkészítjük. Feltesszük forralni az 1 dl meggylevet és a cukrot. Előtte egy kevés meggylével a lisztet péppé keverjük, majd hozzáöntjük a felforrt léhez, és újraforraljuk az egészet, míg be nem sűrűsödik. A leszűrt meggyet hozzáadjuk, és hagyjuk kihűlni.
  3. Ízesített tejszínhabot és kakaós tejszínhabot is készítünk.
  4. A lepréselt puncstorta tetején a három krémmel egymás mellé felváltva sorokat nyomunk, majd az egyik kakaós piskótalappal leborítjuk. Ezután ugyanezt megismételjük (Figyeljünk arra, hogy mindkét szélén hab legyen, nehogy kifollyon a meggykrém), és lefedjük a másik kakaós piskótalappal.
  5. A külsejét (oldalát, tetejét) a maradék tejszínhabbal körbekenjük.
  6. A szeletelt mandulát egy kevés vajon megpirítjuk, és a torta oldalára nyomkodjuk.
  7. A tetejét tejszínhabbal körbenyomjuk, és a közepére csokit reszelünk.
  8. Legalább 3 órát hűtőben dermesztjük.


















  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 413
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Grosseb

Mióta szakács: 2010.01.25.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

ünnepi feketeerdő-narancstorta, kettő az egyben torta, Feketeerdő torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

690
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
narancslé 2 dl
cukor 40 dkg
narancslekvár 150 g
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
vaj 30 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 teáskanál
meggybefőtt 300 g
meggylé 1 dl
cukor 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
habtejszín 5 dl
cukor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
mandula 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 2 dl