r
Nosalty Logó

Csokis süti erdei gyümölcsökkel

Lenka
Csokis süti erdei gyümölcsökkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

994
Kalória
13.5g
Fehérje
114.3g
Szénhidrát
54.2g
Zsír
96g
Víz
189.3g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
70.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 994 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 2985 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    96 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 994 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2472.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    343 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    288.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1085 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1025 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 2985 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint, a cukrot, a tojásokat és a tördelt étcsokit lassú tűzön, folyamatos kevergetéssel összeolvasztjuk egy lábosban.
  2. Amikor a massza egyneművé vált, levesszük a tűzről.
  3. A masszát összekeverjük a szódabikarbónás liszttel.
  4. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük. 25-35 percig sütjük.
  5. Miután kész van, kivesszük, és várunk, amíg kihűl.
  6. Ekkor kettévágjuk, és az alsó lapot megkenjük az ízlésünk szerint választott lekvárral.
  7. Összeillesztjük a két lapot, és a felső lap tetejére ráöntjük a csokikrémet.
  8. Gyümölcsökkel díszítjük.

A krémhez

  1. A tördelt étcsokoládét lassú tűzön felolvasztjuk.
  2. Amikor már nem forró, belekeverjük a tejfölt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a sütit egy régi újságkivágásból vettem, és édesanyám szülinapjára készítettem el. Kevesebb cukorral dolgoztam, mint a receptben, és még díszítettem is.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek