Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis keksz tej-, tojás- és gluténmentesen

Csokis keksz tej-, tojás- és gluténmentesen
Csokis keksz tej-, tojás- és gluténmentesen
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A story lényegében, hogy mióta elkezdtem a Candida diétát, meglehetősen lecsökkent a fogyasztható ételek száma, az édességekről nem is beszélve :( DE semmi sem lehetetlen, csak annyit kell tenni, hogy megragadjuk a fakanalat, és mi magunk készítünk finomságokat!! :D

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Meg is lehet bolondítani kicsit a receptet azzal, ha nem kekszeket csinálunk, hanem gombócokat, amiknek a közepébe teszünk 1-1 kimagozott meggyet. Isteni finom!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
  2. Erre jöhetnek a folyékony összetevők, a meleg vizet csak kis adagokban adagoljuk hozzá folyamatos keverés közben, nehogy túl híg masszát kapjunk!
  3. Egy nem túl híg, de mégis kavarható masszát kell kapni. Ezt tegyük be a hűtőbe legalább 20-30 percre, hogy kicsit összedermedjen.
  4. Az idő leteltével melegítsük elő a sütőt. Vegyük ki a hűtőből, és egy teáskanál segítségével formáljunk kis gombócokat (egy kicsit vizezzük be a tenyereinket, és nem fog annyira odaragadni a massza!), majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  5. Ezután egy kanál vagy villa segítségével (ezeknek a hátát is vizezzük kicsit) nyomkodjuk le a gombócokat, hogy mégis keksz formájuk legyen, de hagyhatjuk őket gombócnak is. Előmelegített sütőben kb. 5 percig süssük, tűpróbáig. Nem kell hagyni, hogy teljesen megsüljenek és kiszáradjanak, ha már nem ragad a belseje, akkor kapcsoljuk ki a sütőt, de még hagyjuk bent a kekszeket a melegben. Utána vegyük ki, és élvezzük munkák gyümölcsét, lehet melegen is, hidegen is.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 949
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Loyya

Mióta szakács: 2015.08.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, uzsonna
adag: 2 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

reform keksz, diétás tallér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

164
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
karob por 1 ek
zabpehely 2 ek
sütőpor 1 késhegynyi
xilit 2 ek
kókuszolaj 2 teáskanál
szezámmag 1 ek
zabpehely 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
rumaroma 4 csepp
himalája só 1 csipet
vaníliaaroma 4 csepp
víz 1 dl
folyékony édesítőszer 5 csepp
zabtej 1 dl