Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pöffeteg keksz

Pöffeteg keksz
Pöffeteg keksz
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerikai keksz, csokiimádóknak ajánlom, jó tömény. A család édesszájú, úgyhogy nálunk nagyon bevált!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Fehér-és étcsokit vegyesen is tehetünk bele, csak MÉG jobb lesz!

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A csokit apró kockákra daraboljuk.

  2. A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a gyömbérport, a vaníliás cukrot, csipet sót és a sütőport egy nagy tálban összekeverjük.

  3. Belemorzsoljuk a hideg, felkockázott vajat, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat és az egészet összegyúrjuk.

  4. A végén belegyúrjuk még a csokidarabokat, a tésztát folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.

  5. A sütőt 200˙C-ra előmelegítjük.

  6. Miután letelt a fél óra, kivesszük a hűtőből és dió nagyságú golyókat formázunk a tésztából, amiket porcukorban megforgatunk, és így tesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Jó távol kell egymástól lenniük.

  7. 8-10 perc alatt megsül és a tepsiben kell kihűlnie.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 60 868
elküldve: 47
receptkönyvben: 765
elkészítve: 65/76
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sophia

Mióta szakács: 2012.02.22.
10 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis keksz, amerikai csokis keksz, csokoládés keksz

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eglé
Eglé Mon, 2017-05-01 11:48

Elkészítettem. Csak 25 deka cukrot raktam bele. Bár édesszájú vagyok, így is elég édes lett. Alapból nem szeretem a gyömbért, de nem hagytam ki. Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!

márti1218
márti1218 / márti1218 Thu, 2017-04-20 07:45

Szia!
Nem szeretjük sem a gyömbért,sem a mentát,tudsz ajánlani valami más ízesítőt?
Én narancshéjra vagy fahéjra gondoltam.Szerinted jó lehet?

Sindy95
Sindy95 Mon, 2015-11-23 17:59

Szia!
Nagyon jó a recept :) viszont lenne egy olyan problémám, hogy nekem kicsit túl puhának tűnik a közepe. Pedig direkt a sütőben hagytam kihűlni mivel nagyon lágy volt. Ez normális lenne akkor, vagy még tovább kéne sütni. Egy olyan 12-14 percet volt sütőben sütve utána meg hűlni hagytam.

zsizsik85
zsizsik85 Sat, 2015-01-31 16:40

Nagyon nagyon finom!
Most sütöttem először, dupla adaggal kezdtem. Megérte ^-^

Dhpatri
Dhpatri Mon, 2013-10-21 18:35

Kedves Sophie!
Én is elkészítettem, én is kevesebb cukorral, de így is nagyon fini, szuper az állaga és az íze is! A kétéves kislányom is tömi magába :)
Köszi a receptet
Patrícia

SophieFeher
Sophia / SophieFeher Mon, 2013-10-21 21:37

Kedves Patrícia!
Nagyon örülök, hogy ekkora sikere lett a sütinek! :)
További jó sütögetést :)
Sophie

szuszi
Jolán / szuszi Fri, 2013-10-18 06:58

Ja...még azt szeretném írni, hogy gyömbér helyett friss mentát aprítottam bele. Nagyon fincsi lett...csoki és menta...jó kis páros :-)

szuszi
Jolán / szuszi Fri, 2013-10-18 06:51

Csodás, isteni...fincsi...hmm...Jóval kevesebb cukorral készítettem....szuper...köszönöm :-)

Varga Erzsébet
Varga Erzsébet Fri, 2012-12-07 14:54

Sziasztok!

Ezt a "kekszet" már nagyon sokszor, /legalább 14szer/ elkészítettem, 13szor dupla mennyiségből. Aki csak megkóstolta, annak mindenkinek nagyon ízlett. Gyerekeknek, fiataloknak, öregeknek egyformán. Kísérleti jelleggel tettem bele gyömbér helyett őrölt, zöld kurkumát , mit ne mondjak, csodálatos íze lett!
Aki még nem készítette el, annak ajánlom! :)
Kellemes sütögetést mindenkinek! :)
Viszlát! ;)

SophieFeher
Sophia / SophieFeher Fri, 2012-12-07 15:21

Szia!
Nagyon köszönöm a kommentet és a tippet, örülök, hogy bevált recept lett! :)
További jó sütögetést! :)
Sophie

ghost91
ghost91 Sat, 2012-11-03 00:36

Kedves Sophie!

Kísérleti jelleggel, előre gondolván már a Karácsonyra, kipróbáltam recepted. Gondoltam ha beválik családomnál, lehet majd az ünnepi menü része. Recepted kiváló, mindenki imádta! Bár, alakítani fogok rajta. Én nem hagytam fél órát pihenni, repedezett ugyan, de nem annyira mint a képen! Én is 30 dkg cukorral készítettem, viszont gyömbér port többet fogok bele tenni, mert a fél teáskanálnyi, nem nagyon érezhető! Mindent egybe véve GRATULÁLOK a süteményhez!

Üdv,
G.

SophieFeher
Sophia / SophieFeher Sat, 2012-11-03 11:49

Köszönöm a visszajelzéseket és nagyon örülök, hogy sikert aratott. :) További jó sütögetést!
Üdv,
Sophie

eseme
szabó emese / eseme Wed, 2012-10-10 10:20

Megcsináltam a sütit, és teljesen szét folyt a tepsibe. Az lehetett az oka, h nem fél órát volt a hűtőbe, hanem fél napot. (úgy értem oda/rá.)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2012-10-09 09:26

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.10.08. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

eseme
szabó emese / eseme Tue, 2012-10-09 08:27

Én azt szeretném kérdezni, ha a 40dkg cukor helyett csak 30dkg-t használok, mennyivel változik az állag?
Köszönöm a válaszod.

EdesMindegy
EdesMindegy Mon, 2012-10-08 18:59

Kedves Sophia!

Nagyon guszta, el fogom készíteni.
Köszönöm szépen a receptet. :)

kativan
kativan Mon, 2012-10-08 12:01

Kedves Sophia! A végeredmény egy ropogós keksz, vagy olyan puszedli-állagú? Egy vagy két nappal előre meg lehet sütni?

SophieFeher
Sophia / SophieFeher Mon, 2012-10-08 16:54

Kedves kativan!
A külseje az elején ropogós de utána inkább puszedli állagú. Ha nem fogy el egyből, akkor igen, meg lehet előre sütni, eláll.

930
finomliszt 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 12 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 40 dkg
gyömbérpor 0.5 tk
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
vaj 12 dkg
tojás 4 db
étcsokoládé 10 dkg
porcukor 1 teáskanál