Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos keksz

Joghurtos keksz
Joghurtos keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Erdélyi konyha egyik számában találtam ezt a szupi receptet. Ha egy kis nasira vágyunk, vagy a gyerkőcöket akarjuk meglepni egy gyors keksszel, akkor ez egy megfelelő recept. Gyorsan megvan, és nagyon finom. A mostani készítés során történt egy kis baki, kifelejtettem a sütőport, de így is finom lett, csak kicsit tömörebb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a kakaóval és a vaníliás cukorral.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, és sima, puha tésztává gyúrjuk.
  3. Gombócokat formálunk, aki nagyobb kekszet szeretne, nagyobbat, aki kisebbeket, az kisebb golyót csinál. (A képen a nagyobbak láthatók.)
  4. Sütőpapíros tepsire egymástól kicsit távolabbra tesszük, ujjunkkal lenyomkodjuk kicsit a tetejüket, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt (ha szükséges, kicsit tovább), megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 211
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Milus

Mióta szakács: 2015.09.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

keksz kakaós-joghurtos tésztával, joghurtos édes süti, joghurtos tésztás keksz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

palma_es_napfeny
palma_es_napfeny Fri, 2016-07-29 11:12

Megcsinaltam ezt a kekszet mar ketszer is, es nekem mindketszer nagyon ragadt a teszta (a megadott aranyokat hasznalva). Nagyon sok lisztet kellett hozzaadnom meg, mire kezelhetove valt. Az en tapasztalatom szerint erdemes tehat eleve joval tobb liszttel kalkulalni, ha megsutni keszulunk. Izre egyebkent finom, es mivel a tesztaja konnyu, en inkabb "puffancsnak" mondanam :) Azonban a par nap allas nem tesz jot neki, nalam legalabbis eleg gumiszeruve valtak. Frissen fogyasztva viszont izletes, finom.

Midori
Milus / Midori Wed, 2016-08-03 22:15

Nálam is ragacsos a tészta, de sosem volt gond vele, ezt nem kell szaggatni, mint sok más kekszet, kis gömböcöket formázok, nem szabályos, kicsit lenyomkodom és megsütöm, Azt a receptet követem, amit az Erdélyi konyhában olvastam, és sosem volt gond vele. Nálam több napig sosem állt el, úgyhogy nem tudom milyen sok naposan. Felesleges több lisztet hozzá tenni, mert attól inkább tömör lesz talán. Ha az ember a megadott arányokat követi, akkor is véleményem szerint tökéletes kekszek, vagy ahogy Te nevezed puffancsok lesznek.

547
finomliszt 25 dkg
cukor 14 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
joghurt 1.6 dl
napraforgó olaj 60 ml
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 teáskanál