Karob por

Karob por

Leírás

A karob port a szentjánosfa terméséből, pontosabban a termés magjának őrlésével állítják elő. Az emberi szervezet számára értékes ásványi anyagokban, élelmi rostokban és vitaminoknan is gazdag. Kakaó helyettesítésére is használják, bár ízében eltérő. Fotó: Flickr / Mi Mitrika http://www.flickr.com/photos/mitrika/5045031406

Mikor vegyem

bármikor beszerezhető

hogyan tároljam

száraz hűvös helyen

100g Karob por

fehérjetartalom

4.62 g

zsírtartalom

0.503 g

szénhidráttartalom

88.88 g

víztartalom

3.58 g

Hány kalória

gramm

karob por?

Top ásványi anyagok

Kalcium

348 mg

Foszfor

79 mg

Magnézium

54 mg

Nátrium

35 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.366 g

Kolin

11.9 mg

Niacin - B3 vitamin

1.897 mg

E vitamin

0.63 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

4.62 g

Zsír

telített zsírsav

0.09 g

egyszeresen telített zsírsav

0.197 g

többszörösen telített zsírsav

0.216 g

ásványi anyagok

Kalcium

348 mg

Vas

2.94 mg

Magnézium

54 mg

Foszfor

79 mg

Nátrium

35 mg

Cink

0.92 mg

Réz

0.571 mg

Mangán

0.508 mg

Szelén

5.3 µg

szénhidrát

rost

39.8 g

cukor

49.08 g

víz

3.58 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.053 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.461 mg

Niacin - B3 vitamin

1.897 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.047 mg

Folát

29 µg

Kolin

11.9 mg

Béta-karotin

8 µg

E vitamin

0.63 mg

A vitamin

1 µg

C vitamin

0.2 mg

B6 vitamin

0.366 g

Címlapról ajánljuk

A legjobb borjú bécsik nyomában – 7 budapesti étterem, ahol...

A köznyelvi rántott hús készülhet gyakorlatilag bármiből a sertéskarajtól a szűzpecsenyén át a soványabb csirkemellig. Bécsi szelet alatt azonban hagyományosan a bundázott borjút értjük, ami méretes szeletként, citromcikkellyel érkezik a vendéglői tányérokra, és a hétvégi trakták megkophatatlan fényű szimbóluma. Nem mindennapi csemege a borjúhús, és évtizedeken át bevett éttermi szokás volt csalni vele. Tejbe áztatott pulykával vagy sertéssel verték át a vendégeket, hiszen az omlós borjú drágább, és nehezebben beszerezhető.

Nosalty

További cikkek