Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokikrémes torta vera konyhájából

Csokikrémes torta vera konyhájából
Csokikrémes torta vera konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesapám, később pedig férjem kedvence is lett a Csokikrémes. Férjem születésnapjára is ezt kért, de úgy gondoltam, átalakítom tortává, mégis csak születésnapra készül. Olyan jól sikerült, hogy másnapra elfogyott.:)

hozzávalók / 6 adag

Piskótatészta

Csokikrém

Locsoláshoz

  • 5 ek rum (kb.)

ajánlat

Süteményként is elkészíthetjük, ekkor csak 4 tojásból készítünk piskótát (4 tojás, 150 g porcukor, 3 kanál víz, 100 g liszt, 3/4 csomag foszfátmentes sütőpor vagy fél csomag sima sütőpor, 50 g dió). Tepsiben sütjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótatészta

  1. A tortaforma alját kivajazzuk, sütőpapírral béleljük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzákeverünk 150 g porcukrot, és fehéredésig keverjük. Kanalanként folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vizet. A lisztet egy mélyebb tálba kimérjük, majd hozzákeverjük a sütőport és a diót. Végül a cukros tojássárgához keverjük.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval majdnem teljesen felverjük. Mikor már keményedik a hab, hozzáadjuk a maradék porcukrot, és teljes keményedésig keverjük. Végül 3-4 részletben, óvatosan a tésztához keverjük.
  4. Formába öntjük, alsó-felső sütésen 10 percig sütjük úgy, hogy a sütő ajtaját egy villával résnyire kitámasztjuk. 10 perc után a hőfokot 180 fokra csökkentjük, és kb. 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Csokikrém

  1. Egy edényben felverjük a krémhez a tojást, hozzákeverjük a lisztet (növényi tejnél inkább púpozottabb evőkanállal mérjük), végül felöntjük a tejjel, és sűrű krémmé főzzük. (Ha nem akar besűrűsödni forrás után sem, tehetünk még hozzá egy kevés lisztet.)
  2. Míg hűl, keverjük ki a szobahőmérsékletű margarint a porcukorral, vaníliás cukorral és a kakaóporral. Hidegen összekeverjük a kétfajta krémet.

Torta összeállítása

  1. A piskótát 3 részre vágjuk. Az 1. részt lefektetjük, meglocsolhatjuk egy kevés rummal, majd rákenjük az 1/3 krémet. Jöhet a 2. réteg piskóta, rum és krém.
  2. Végül rátesszük a tetejét, és bevonjuk a maradék krémmel. Az oldalát dióval, piskóta vagy kekszmorzsával díszíthetjük.

Máz

  1. Vízgőz felett megolvasztunk 1 tábla étcsokit 1 evőkanál olajjal, majd a torta tetejére kenjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 553
elküldve: 4
receptkönyvben: 43
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

vera82

Mióta szakács: 2013.07.29.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokitorta, csokoládékrémes torta, szülinapi csokitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1222
tojásfehérje 6 db
porcukor 225 g
víz 5 evőkanál
tojássárgája 6 db
finomliszt 150 g
foszfátmentes sütőpor 1 csomag
dió 75 g
növényi tej 6 dl
finomliszt 6 evőkanál
tojás 2 db
margarin 300 g
porcukor 300 g
vaníliás cukor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 4 ek
étcsokoládé 100 g
napraforgó olaj 1 ek
rum 5 ek