r
Nosalty Logó

Csokikrémes torta vera konyhájából

vera82
Csokikrémes torta vera konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótatészta

Csokikrém

Máz

Locsoláshoz

1229
Kalória
18.1g
Fehérje
148.6g
Szénhidrát
64.2g
Zsír
172.2g
Víz
278.3g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
104.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótatészta

Csokikrém

Máz

Locsoláshoz

Összesen 1229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótatészta

Csokikrém

Máz

Locsoláshoz

Összesen 7366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótatészta

Csokikrém

Máz

Locsoláshoz

Összesen 298 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    148.6 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    172.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    385.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    1670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8423.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2224 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    2461 mg
  • Nátrium
    2788 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    891.5 g
  • Cukor
    630 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1033.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    593 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    1380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3282 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1971 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1896 micro
Összesen 7366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tortaforma alját kivajazzuk, sütőpapírral béleljük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzákeverünk 150 g porcukrot, és fehéredésig keverjük. Kanalanként folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vizet. A lisztet egy mélyebb tálba kimérjük, majd hozzákeverjük a sütőport és a diót. Végül a cukros tojássárgához keverjük.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval majdnem teljesen felverjük. Mikor már keményedik a hab, hozzáadjuk a maradék porcukrot, és teljes keményedésig keverjük. Végül 3-4 részletben, óvatosan a tésztához keverjük.
  4. Formába öntjük, alsó-felső sütésen 10 percig sütjük úgy, hogy a sütő ajtaját egy villával résnyire kitámasztjuk. 10 perc után a hőfokot 180 fokra csökkentjük, és kb. 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Csokikrém

  1. Egy edényben felverjük a krémhez a tojást, hozzákeverjük a lisztet (növényi tejnél inkább púpozottabb evőkanállal mérjük), végül felöntjük a tejjel, és sűrű krémmé főzzük. (Ha nem akar besűrűsödni forrás után sem, tehetünk még hozzá egy kevés lisztet.)
  2. Míg hűl, keverjük ki a szobahőmérsékletű margarint a porcukorral, vaníliás cukorral és a kakaóporral. Hidegen összekeverjük a kétfajta krémet.

Máz

  1. A piskótát 3 részre vágjuk. Az 1. részt lefektetjük, meglocsolhatjuk egy kevés rummal, majd rákenjük az 1/3 krémet. Jöhet a 2. réteg piskóta, rum és krém.
  2. Végül rátesszük a tetejét, és bevonjuk a maradék krémmel. Az oldalát dióval, piskóta vagy kekszmorzsával díszíthetjük.

Locsoláshoz

  1. Vízgőz felett megolvasztunk 1 tábla étcsokit 1 evőkanál olajjal, majd a torta tetejére kenjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

Édesapám, később pedig férjem kedvence is lett a Csokikrémes. Férjem születésnapjára is ezt kért, de úgy gondoltam, átalakítom tortává, mégis csak születésnapra készül. Olyan jól sikerült, hogy másnapra elfogyott.:)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek