Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes csokoládétorta Hanele konyhájából

Tejszínes csokoládétorta Hanele konyhájából
Tejszínes csokoládétorta Hanele konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha különlegesre vágyunk, akkor tölthetjük kókusztejszínes nugátkrémmel, de habbá vert tejszín és friss eper is passzol hozzá. Kinek-kinek ízlése szerint. Ha mentes tortát szeretnénk, készíthetjük csak mandulalisztből is.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta készítés

Ganache készítés

Díszítés

ajánlat

Családi desszertnek, vendégségbe, meglepetésnek egyaránt ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta készítés

  1. Előmelegítjük a sütőt (villany: 160 fok, légkeveréses: 140 fok, gáz: 3-as fokozat).
  2. Először a csokoládét összemelegítjük a vajjal, vigyázzunk, csak épp addig, amíg a csokoládé felolvad, nehogy megégessük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral elkezdjük kihabosítani, adjunk neki időt, kb. 4-5 percbe is beletelik, mire jó lesz.
  4. Utána szép lassan hozzácsurgatjuk a vajas-csokoládés egyveleget, folyamatos keverés mellett.
  5. Ezután a szárazanyagok jönnek, a mandulalisztet és az átszitált finomlisztet adjuk hozzá. Ezt követi a laza habbá vert tojásfehérje.
  6. Mehet is a kivajazott 20-24 cm átmérőjű tortaformánkba. 45 percig sütjük, a közepébe fogpiszkálót vagy fémnyársat szúrva ellenőrizzük, hogy átsült-e teljesen.
  7. 10-15 perc pihentetés után kiszedjük a formából, megfordítjuk, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl, utána vágjuk félbe. Betöltjük a tetszőleges krémmel, bedobjuk a fagyasztóba.

Ganache készítés

  1. A tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!), majd a darabokra tört csokoládéra öntjük, és addig keverjük, amíg teljesen homogén lesz.
  2. Ezt öntjük majd a kihűlt tortára, elsimítjuk a tetején, oldalán, megszórjuk egy marék reszelt csokoládéval, majd további csokiforgáccsal díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 770
elküldve: 1
receptkönyvben: 153
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Hanele

Mióta szakács: 2014.06.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládétorta, Ganache krémes csokitorta, Ganache torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

424
tojás 5 db
cukor 21 dkg
vaj 20 dkg
finomliszt 5 dkg
mandulaliszt 5 dkg
étcsokoládé 13 dkg
habtejszín 1.5 dl
étcsokoládé 15 dkg
csokoládéforgács 5 ek