r
Nosalty Logó

Tejszínes csokoládétorta Hanele konyhájából

Hanele
Tejszínes csokoládétorta Hanele konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta készítés

Ganache készítés

Díszítés

424
Kalória
6.2g
Fehérje
37.6g
Szénhidrát
28.1g
Zsír
26.7g
Víz
126.8g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
30.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta készítés

Ganache készítés

Díszítés

Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta készítés

Ganache készítés

Díszítés

Összesen 5075 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta készítés

Ganache készítés

Díszítés

Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    336.6 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2958.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    450.6 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    320.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2140 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 5075 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 407 kcal

Elkészítés

Piskóta készítés

  1. Előmelegítjük a sütőt (villany: 160 fok, légkeveréses: 140 fok, gáz: 3-as fokozat).
  2. Először a csokoládét összemelegítjük a vajjal, vigyázzunk, csak épp addig, amíg a csokoládé felolvad, nehogy megégessük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral elkezdjük kihabosítani, adjunk neki időt, kb. 4-5 percbe is beletelik, mire jó lesz.
  4. Utána szép lassan hozzácsurgatjuk a vajas-csokoládés egyveleget, folyamatos keverés mellett.
  5. Ezután a szárazanyagok jönnek, a mandulalisztet és az átszitált finomlisztet adjuk hozzá. Ezt követi a laza habbá vert tojásfehérje.
  6. Mehet is a kivajazott 20-24 cm átmérőjű tortaformánkba. 45 percig sütjük, a közepébe fogpiszkálót vagy fémnyársat szúrva ellenőrizzük, hogy átsült-e teljesen.
  7. 10-15 perc pihentetés után kiszedjük a formából, megfordítjuk, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl, utána vágjuk félbe. Betöltjük a tetszőleges krémmel, bedobjuk a fagyasztóba.

Ganache készítés

  1. A tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!), majd a darabokra tört csokoládéra öntjük, és addig keverjük, amíg teljesen homogén lesz.
  2. Ezt öntjük majd a kihűlt tortára, elsimítjuk a tetején, oldalán, megszórjuk egy marék reszelt csokoládéval, majd további csokiforgáccsal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Ha különlegesre vágyunk, akkor tölthetjük kókusztejszínes nugátkrémmel, de habbá vert tejszín és friss eper is passzol hozzá. Kinek-kinek ízlése szerint. Ha mentes tortát szeretnénk, készíthetjük csak mandulalisztből is.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...