r
Nosalty Logó

Csokikrémes torta vera konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vera82
Csokikrémes torta vera konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótatészta

Csokikrém

Máz

Locsoláshoz

Összesen 1229 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótatészta

Csokikrém

Máz

Locsoláshoz

Összesen 7366 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótatészta

Csokikrém

Máz

Locsoláshoz

Összesen 298 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1229 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    385.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    1670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8423.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2224 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    2461 mg
  • Nátrium
    2788 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    891.5 g
  • Cukor
    630 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    593 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    1380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3282 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1971 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1896 micro
Összesen 7366 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Csokikrém

Máz

Locsoláshoz

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tortaforma alját kivajazzuk, sütőpapírral béleljük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzákeverünk 150 g porcukrot, és fehéredésig keverjük. Kanalanként folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vizet. A lisztet egy mélyebb tálba kimérjük, majd hozzákeverjük a sütőport és a diót. Végül a cukros tojássárgához keverjük.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval majdnem teljesen felverjük. Mikor már keményedik a hab, hozzáadjuk a maradék porcukrot, és teljes keményedésig keverjük. Végül 3-4 részletben, óvatosan a tésztához keverjük.
  4. Formába öntjük, alsó-felső sütésen 10 percig sütjük úgy, hogy a sütő ajtaját egy villával résnyire kitámasztjuk. 10 perc után a hőfokot 180 fokra csökkentjük, és kb. 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Csokikrém

  1. Egy edényben felverjük a krémhez a tojást, hozzákeverjük a lisztet (növényi tejnél inkább púpozottabb evőkanállal mérjük), végül felöntjük a tejjel, és sűrű krémmé főzzük. (Ha nem akar besűrűsödni forrás után sem, tehetünk még hozzá egy kevés lisztet.)
  2. Míg hűl, keverjük ki a szobahőmérsékletű margarint a porcukorral, vaníliás cukorral és a kakaóporral. Hidegen összekeverjük a kétfajta krémet.

Máz

  1. A piskótát 3 részre vágjuk. Az 1. részt lefektetjük, meglocsolhatjuk egy kevés rummal, majd rákenjük az 1/3 krémet. Jöhet a 2. réteg piskóta, rum és krém.
  2. Végül rátesszük a tetejét, és bevonjuk a maradék krémmel. Az oldalát dióval, piskóta vagy kekszmorzsával díszíthetjük.

Locsoláshoz

  1. Vízgőz felett megolvasztunk 1 tábla étcsokit 1 evőkanál olajjal, majd a torta tetejére kenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13174
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 19.

Ajánló

Süteményként is elkészíthetjük, ekkor csak 4 tojásból készítünk piskótát (4 tojás, 150 g porcukor, 3 kanál víz, 100 g liszt, 3/4 csomag foszfátmentes sütőpor vagy fél csomag sima sütőpor, 50 g dió). Tepsiben sütjük.

Receptkategóriák

Édesapám, később pedig férjem kedvence is lett a Csokikrémes. Férjem születésnapjára is ezt kért, de úgy gondoltam, átalakítom tortává, mégis csak születésnapra készül. Olyan jól sikerült, hogy másnapra elfogyott.:)

Hozzávalók

Piskótatészta

Csokikrém

Máz

Locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek