r
Nosalty Logó

Csokikrémes legyezőtorta marcipánnal

Gonoszka1
Csokikrémes legyezőtorta marcipánnal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kerek piskótalaphoz

Szögletes piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

1186
Kalória
19.8g
Fehérje
146.7g
Szénhidrát
61.7g
Zsír
76.7g
Víz
393.7g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
101.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kerek piskótalaphoz

Szögletes piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Összesen 1186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kerek piskótalaphoz

Szögletes piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Összesen 9486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kerek piskótalaphoz

Szögletes piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Összesen 341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    493.5 g
  • Telített zsírsav
    264 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    3150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8546.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    1776 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    717 mg
  • Foszfor
    3668 mg
  • Nátrium
    1992 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1173.7 g
  • Cukor
    809 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    613.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    1846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4016 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3032 micro
Összesen 9486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

Kerek piskótalaphoz

  1. Először megsütjük a kerek piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, és kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Rácsra téve kihűtjük.
  2. Ezután elkészítjük a szögletes piskótát. A piskótatésztát ugyanúgy készítjük el, mint a kerek piskótánál, csak a sütőpor kimarad a lisztből, és sütőpapírral kibélelt gáztepsibe (38x38) simítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Kihűtjük.
  3. A krémhez a tejbe belekeverjük a fele adag porcukorral elkevert kakaóport, és kevergetve felforraljuk. Ahogy elkezd forrni, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  4. A puha vajat a másik fél adag porcukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a kihűlt kakaós tejet, és azzal is habosra keverjük.
  5. A kihűlt, tepsi méretű piskótalapot óvatosan lehúzzuk a sütőpapírról. 4,5 cm-es csíkokra vágjuk, és megkenjük a krém felével.
  6. A kerek tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapot vékonyan megkenjük krémmel. Ezután középről kiindulva spirálisan egymásra tekerjük a megkent piskótacsíkokat. Ezután vékonyan megkenjük a spirálisan felcsavart piskóta tetejét, és rátesszük a kerek piskóta tetejét. A maradék krémmel kívülről bevonjuk a tortát.
  7. A marcipánmasszát kinyújtjuk a torta tetejének méretére, és ráemeljük a torta tetejére. Tetszés szerint díszítjük.
  8. Hűtőszekrénybe tesszük pár órára, de legjobb egy éjszakára.
  9. Tálalásnál szeletekre vágva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a tortát Kristóf unokaöcsém születésnapjára készítettem a női szeszély-torta mellé. Mindenkinek nagyon ízlett és nagyon tetszett, mert egy roppant mutatós torta. Én a tetejére azért tettem marcipánt, mert Kristóf nagy marcipán rajongó, de igazából az el is maradhat.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...