Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokikrémes legyezőtorta marcipánnal

Csokikrémes legyezőtorta marcipánnal
Csokikrémes legyezőtorta marcipánnal
93 perc / előkészület: 40 perc főzés: 3 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát Kristóf unokaöcsém születésnapjára készítettem a női szeszély-torta mellé. Mindenkinek nagyon ízlett és nagyon tetszett, mert egy roppant mutatós torta. Én a tetejére azért tettem marcipánt, mert Kristóf nagy marcipán rajongó, de igazából az el is maradhat.

hozzávalók / 8 adag

Kerek piskótalaphoz

Szögletes piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először megsütjük a kerek piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, és kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Rácsra téve kihűtjük.
  2. Ezután elkészítjük a szögletes piskótát. A piskótatésztát ugyanúgy készítjük el, mint a kerek piskótánál, csak a sütőpor kimarad a lisztből, és sütőpapírral kibélelt gáztepsibe (38x38) simítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Kihűtjük.
  3. A krémhez a tejbe belekeverjük a fele adag porcukorral elkevert kakaóport, és kevergetve felforraljuk. Ahogy elkezd forrni, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  4. A puha vajat a másik fél adag porcukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a kihűlt kakaós tejet, és azzal is habosra keverjük.
  5. A kihűlt, tepsi méretű piskótalapot óvatosan lehúzzuk a sütőpapírról. 4,5 cm-es csíkokra vágjuk, és megkenjük a krém felével.
  6. A kerek tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapot vékonyan megkenjük krémmel. Ezután középről kiindulva spirálisan egymásra tekerjük a megkent piskótacsíkokat. Ezután vékonyan megkenjük a spirálisan felcsavart piskóta tetejét, és rátesszük a kerek piskóta tetejét. A maradék krémmel kívülről bevonjuk a tortát.
  7. A marcipánmasszát kinyújtjuk a torta tetejének méretére, és ráemeljük a torta tetejére. Tetszés szerint díszítjük.
  8. Hűtőszekrénybe tesszük pár órára, de legjobb egy éjszakára.
  9. Tálalásnál szeletekre vágva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 211
elküldve: 3
receptkönyvben: 50
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

legyező formájú torta, marcipános csokitorta, csokoládékrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1186
tojás 6 db
cukor 18 dkg
finomliszt 18 dkg
1 csipet
sütőpor 1 csomag
víz 3 evőkanál
tojás 6 db
cukor 18 dkg
finomliszt 18 dkg
1 csipet
víz 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 11 dkg
porcukor 33 dkg
tej 2.2 dl
vaj 44 dkg
marcipán 20 dkg
vaj 2 dkg
finomliszt 2 dkg