r
Nosalty Logó

Csőben sült zöldséges karaj tejszínes karfiollal

Marti48
Csőben sült zöldséges karaj tejszínes karfiollal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Zöldséges karaj

Tejszínes karfiol

645
Kalória
44.1g
Fehérje
20.1g
Szénhidrát
43.7g
Zsír
461.6g
Víz
175.2g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
10.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Zöldséges karaj

Tejszínes karfiol

Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Zöldséges karaj

Tejszínes karfiol

Összesen 1291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Zöldséges karaj

Tejszínes karfiol

Összesen 77 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1423.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    461.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3078 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2846.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    923.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6156 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 1291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

Zöldséges karaj

  1. A húst leöblítjük, leitatjuk, gyengén kiklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk. A csontos részeket bedörzsöljük a fokhagymával. Megtisztítjuk a zöldségeket, és mindegyiket karikákra szeleteljük.
  2. Felforrósítjuk a zsírt, ebben a karajszeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, és egy kisebb tepsibe helyezzük őket. A zöldségeket szépen elrendezzük a tetején, oldalra is jusson. Meglocsoljuk a sült zsírjával, és ca. 1 dl vizet öntünk alá. Befedjük alufóliával, és puhulásig pároljuk.

Tejszínes karfiol

  1. Szedjük nagyobb rózsákra a karfiolt, és főzzük meg sós vízben, inkább roppanósra, mint egészen puhára. Olvasszuk fel a vajat egy megfelelő méretű tepsiben, és halmozzuk rá egyenletesen a karfiolt. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a rózsák közé is jusson. Ekkor ráöntjük a tejszínt, a tetejére pár vajdarabkát adunk, és pirulásig sütőbe toljuk.
  2. Tálaláskor szórjuk meg a maradék sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

A húshoz maradék répa adta az ötletet, a karfiol adott volt, kevés felhajtással jó vacsora kerekedett ki a kettőből.

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek