r
Nosalty Logó

Csőben sült zöldséges karaj tejszínes karfiollal

Marti48
Csőben sült zöldséges karaj tejszínes karfiollal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Zöldséges karaj

Tejszínes karfiol

645
Kalória
44.1g
Fehérje
20.1g
Szénhidrátok
43.7g
Zsír
461.6g
Víz
175.2g
Koleszterin
5.2g
Rost
10.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Zöldséges karaj

Tejszínes karfiol

Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Zöldséges karaj

Tejszínes karfiol

Összesen 1291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Zöldséges karaj

Tejszínes karfiol

Összesen 77 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1423.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    461.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3078 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2846.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    923.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6156 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 1291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

Zöldséges karaj

  1. A húst leöblítjük, leitatjuk, gyengén kiklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk. A csontos részeket bedörzsöljük a fokhagymával. Megtisztítjuk a zöldségeket, és mindegyiket karikákra szeleteljük.
  2. Felforrósítjuk a zsírt, ebben a karajszeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, és egy kisebb tepsibe helyezzük őket. A zöldségeket szépen elrendezzük a tetején, oldalra is jusson. Meglocsoljuk a sült zsírjával, és ca. 1 dl vizet öntünk alá. Befedjük alufóliával, és puhulásig pároljuk.

Tejszínes karfiol

  1. Szedjük nagyobb rózsákra a karfiolt, és főzzük meg sós vízben, inkább roppanósra, mint egészen puhára. Olvasszuk fel a vajat egy megfelelő méretű tepsiben, és halmozzuk rá egyenletesen a karfiolt. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a rózsák közé is jusson. Ekkor ráöntjük a tejszínt, a tetejére pár vajdarabkát adunk, és pirulásig sütőbe toljuk.
  2. Tálaláskor szórjuk meg a maradék sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

A húshoz maradék répa adta az ötletet, a karfiol adott volt, kevés felhajtással jó vacsora kerekedett ki a kettőből.

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...