r
Nosalty Logó

Csőben sült zöldbab juhtúróval és kolbásszal

tenger
Csőben sült zöldbab juhtúróval és kolbásszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

462
Kalória
18.5g
Fehérje
43.2g
Szénhidrát
27.3g
Zsír
601.1g
Víz
30.8g
Koleszterin
13.5g
Élelmi rost
23.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1382 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    601.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    437 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    6102 micro
  • β-crypt
    1540 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 462 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2914.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1803.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1818 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1312 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    755 micro
  • β-karotin
    18306 micro
  • β-crypt
    4621 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4288 micro
Összesen 1382 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 57 kcal

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós vízben 1 babérlevéllel és 2 gerezd fokhagymával feltesszük főni.
  2. A vöröshagymát nem túl apróra, a kolbászt fél karikákra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
  3. Az olívabogyót karikákra, a kapribogyókat félbevágjuk.
  4. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, a vöröshagymát párolni kezdjük, majd hozzáadjuk a kolbászdarabkákat,kicsit pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a zöld paprikát, paradicsomot, olíva- és kapribogyót, 2 gerezd átnyomott fokhagymát, babérleveleket, morzsolt oregánót. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Szükség szerint kevés víz hozzáadásával, 5-6 perc alattsűrű ragut főzünk belőle, fél kanál tejföllel, kevés juhtúróval átkeverhetjük.
  7. A közben nem túl puhára megfőtt zöldbabot alaposan lecsepegtetjük.
  8. Hozzákeverjük a ragut (adhatunk hozzá ilyenkor is paradicsom és paprikakockákat, amelyek roppanósabbak maradnak).
  9. Az egészet tűzálló tálba tesszük, tetejére morzsoljuk a juhtúrót, tejföllel megpöttyözzük.
  10. Forró sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Zöldbabot szerettem volna, nem főzeléket, de nem is húsos-rizsest. Ez lett belőle, elfogyott. 1 adag: 450 kcal.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek