r
Nosalty Logó

Sült brokkoli mandulával, tonhalkonzervvel gazdagítva

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ritus konyhája
Sült brokkoli mandulával, tonhalkonzervvel gazdagítva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    374 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 546 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8574.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    1515 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2414 mg
  • Nátrium
    3720 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    1496 micro
  • K vitamin:
    491 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1103 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4390 micro
Összesen 2183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit megtisztítjuk, és rózsáira szedve kerámia- vagy jénaitálba helyezzük a rózsáival felfelé. A tonhalkonzerveket ízlésesen elhelyezzük a brokkolirózsákon.
  2. A szőlőmagolajon aranysárgára pirítjuk a mandulapelyhet. Mikor ez készen van, szűrőlapát segítségével kiszedjük a szőlőmagolajból, félretesszük.
  3. Hajdinalisztből és a szőlőmagolajból szószt készítünk. Amit a rizstejjel engedünk fel, és addig főzzük, amíg nem lesz sűrű. Ezután belekeverjük a pirított mandulapelyhet, sózzuk, borsozzuk. Majd a brokkolira öntjük.
  4. Alufóliával letakarva sütjük 40-45 percig. Friss salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 831
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ritus konyhája 3 recept

Könnyű ebéd- és vacsoraételnek ajánlom. Egészséges, könnyen elkészíthető, friss salátával tálalom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...