r
Nosalty Logó

Sült brokkoli mandulával, tonhalkonzervvel gazdagítva

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ritus konyhája
Sült brokkoli mandulával, tonhalkonzervvel gazdagítva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 546 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2183 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    374 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 546 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8574.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    1515 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2414 mg
  • Nátrium
    3720 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    1496 micro
  • K vitamin:
    491 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1103 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4390 micro
Összesen 2183 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit megtisztítjuk, és rózsáira szedve kerámia- vagy jénaitálba helyezzük a rózsáival felfelé. A tonhalkonzerveket ízlésesen elhelyezzük a brokkolirózsákon.
  2. A szőlőmagolajon aranysárgára pirítjuk a mandulapelyhet. Mikor ez készen van, szűrőlapát segítségével kiszedjük a szőlőmagolajból, félretesszük.
  3. Hajdinalisztből és a szőlőmagolajból szószt készítünk. Amit a rizstejjel engedünk fel, és addig főzzük, amíg nem lesz sűrű. Ezután belekeverjük a pirított mandulapelyhet, sózzuk, borsozzuk. Majd a brokkolira öntjük.
  4. Alufóliával letakarva sütjük 40-45 percig. Friss salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 821
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ritus konyhája 3 recept

Könnyű ebéd- és vacsoraételnek ajánlom. Egészséges, könnyen elkészíthető, friss salátával tálalom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek