r
Nosalty Logó

Csőben sült tejszínes spárga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katicabogaram
Csőben sült tejszínes spárga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1064 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1667.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3335 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    1271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    1951 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    2578 micro
Összesen 1064 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    155 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először meghámozzuk a spárgát, és a végükből úgy 2 cm-t levágunk. Beledobjuk a cukros, sós, citromleves forrásban lévő vízbe, és 5 percig főzzük.
  2. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és megpároljuk kevés olajon.
  3. Elkészítjük a hamis besamelt úgy, hogy a hideg tejet feltesszük főni 1 ek liszttel. Amikor a liszt kezdi besűríteni a tejet, beleöntjük a tejszínt, és sűrű krémet főzünk belőle 1-2 perc alatt. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és a citrom héjával.
  4. A jénaiba belefektetjük a spárgákat, rászórjuk a fokhagymás-hagymás keveréket, meglocsoljuk a mártással és végül ráhintjük a felkockázott sonkát, a sajtot és a koktélparadicsomot.
  5. Előmelegített sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt szép barna lesz. A végén kevés petrezselyemmel díszítjük. (Kiváló előétel vagy egy könnyű vacsora.) Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 32146
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katicabogaram 38 recept

A spárga nagyon finom, diétás étel. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Egy nagyon finom vacsora lehet egy kis salátával egy nehéz nap után. Vigyázzunk, hogy sose főzzük túl a spárgát, mindig maradjon kicsit ress, így benne maradnak az értékes vitaminok és ásványi anyagok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek