Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pármai csirke Lizinka konyhájából

Pármai csirke Lizinka konyhájából
Pármai csirke Lizinka konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktató, különleges variáció csirkéből készült ételekre. Csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, és üvegesre dinszteljük egy evőkanálnyi olajban. Beletesszük az apróra vágott paprikát.
  2. Ezután következnek a bőrös csirkecombok. Fehéredésig sütjük a húst, majd meghintjük pirospaprikával. Sózzuk, és felöntjük forró vízzel. Csirkepörköltet készítünk.
  3. Amíg készül a pörkölt, egy nagy fazékban megfőzzük a makarónit, amit négy részre tördeltünk.
  4. Amikor elkészült a csirkepörköltünk, a combokat egy deszkára szedjük, lefejtjük róla a bőrt. A húst is leszedjük a csontokról, és apró darabokra vágjuk.
  5. A felaprított csirkehúst rátesszük a kész, leszűrt makarónira.
  6. A visszamaradt szaftba belekeverjük a tejfölt és egy felvert tojást. Ezt ráborítjuk a makarónira, majd ráhintjük a reszelt sajtot, és jól elkeverjük. A sajtból egy keveset félreteszünk a tetejére.
  7. Az egészet egy tűzálló tálba öntjük, és elegyengetjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben jól átsütjük. Langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 326
elküldve: 1
receptkönyvben: 160
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
361 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-csirkehúsos rakott tészta, csirkehúsos makaróni, csőben sült csirkehúsos-sajtos makaróni

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

carolina
carolina Mon, 2018-10-01 21:08

Mitől lenne pármai ez a csirkepörköltből készült étel? Tipikusan magyar konyha.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Tue, 2018-10-02 12:39

Szia!
Azért pármai, mert combból készül (igaz nem sertés sonka-comb) és azért is pármai, mert "ezer éve" így szerepel a receptgyűjteményünkben. Teljesen egyet értek veled, ez magyar konyha étele és éppen ezért tüntettem fel a receptjellemzők alatt, hogy
konyha: magyar
Ha végig olvasod a recept alatti jellemzőket Te is felfedezed.
Remélem tudtam kimerítő válasszal szolgálni. További szép napot!
Andi

676
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
paprika 1 közepes db
csirke felsőcomb 4 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2.5 dl
tejföl 1 dl
tojás 1 db
trappista sajt 8 dkg
makaróni 30 dkg