Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült spárga

Csőben sült spárga
Csőben sült spárga
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét vasárnap ebédre készült, mindenkinek nagyon ízlett. Azonban megfelel egy könnyebb nyári vacsorának is, esetleg vendégeknek tálalva. Ha van készen palacsintánk, pillanatok alatt össze lehet dobni.

hozzávalók / 4 adag

A spárgához

A palacsintához

ajánlat

Mivel a spárga csak április, május, június hónapokban szezonális, nem mindig tudunk hozzájutni a zöld friss változatához, ilyenkor halványított fehér spárgát is használhatunk, ezt azonban felhasználás előtt 8-9 percig elő kell főzni.
Tavasszal, ebédre vagy vacsorára, fő- vagy előételnek. Könnyű bor illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk, meghámozzuk a spárgát, a fás végeket levághatjuk. Mivel a zöld spárga zsengébb, mint a fehér, nem kell teljesen lehámozni.
  2. Enyhén cukrozott, sós vízben kb. 6 percig főzzük, lecsöpögtetjük a főzővizet, tegyük félre, arra még szükség lesz.
  3. Olvasszunk vajat egy lábosban, és a liszttel pirítsuk. Öntsük fel 300 ml-nyivel a spárga főzőlevéből, és forraljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal, citromhéjjal, adjuk hozzá a crème fraîche-t és a petrezselymet. A mártás felét terítsük el egy sütőtálban.
  4. Minden palacsintára rakjunk egy szelet sonkát, arra néhány szál spárgát, a palacsintát csavarjuk fel. A megtöltött palacsintákat fektessük a sütőtálba, öntsük rá a maradék mártást, a tetejét szórjuk meg sajttal.

  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 233
elküldve: 3
receptkönyvben: 117
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szakácsinas

Mióta szakács: 2011.04.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

spárgával-sonkával töltött palacsinta, batyus palacsinta spárgával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2011-04-28 18:31

Kedves szakácsinas, elvileg nem lehet, ha Te fényképezted a receptet. Az illem azt diktálja, hogy készítse el, fotózza le, írja le saját szavakkal, utaljon a forrásra, és ne adj Isten még kérdezzen is meg előtte, hogy szabad-e, de ez utóbbi elmarad, de az összes többi megtörtént, az már jó. Jelezni kell az illetőnek. Üdv: Mrs Smith

678
zöldspárga 50 dkg
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
fekete bors 0 ízlés szerint
citromhéj 0.5 citromból nyert
crème fraîche 100 g
petrezselyem 0.5 csokor
napraforgó olaj 2 ek
bacon 8 szelet
ementáli sajt 70 g
tojás 2 db
1 csipet
finomliszt 150 g
tej 400 ml
napraforgó olaj 3 ek