r
Nosalty Logó

Csőben sült spárga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csőben sült spárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A spárgához

A palacsintához

Összesen 672 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A spárgához

A palacsintához

Összesen 2680 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A spárgához

A palacsintához

Összesen 171 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 672 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    182 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4326.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1289 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    534 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    520 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2774 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4259 micro
Összesen 2680 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

A spárgához

A palacsintához

Elkészítés

A spárgához

  1. Megmossuk, meghámozzuk a spárgát, a fás végeket levághatjuk. Mivel a zöld spárga zsengébb, mint a fehér, nem kell teljesen lehámozni.
  2. Enyhén cukrozott, sós vízben kb. 6 percig főzzük, lecsöpögtetjük a főzővizet, tegyük félre, arra még szükség lesz.
  3. Olvasszunk vajat egy lábosban, és a liszttel pirítsuk. Öntsük fel 300 ml-nyivel a spárga főzőlevéből, és forraljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal, citromhéjjal, adjuk hozzá a crème fraîche-t és a petrezselymet. A mártás felét terítsük el egy sütőtálban.
  4. Minden palacsintára rakjunk egy szelet sonkát, arra néhány szál spárgát, a palacsintát csavarjuk fel. A megtöltött palacsintákat fektessük a sütőtálba, öntsük rá a maradék mártást, a tetejét szórjuk meg sajttal.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16635
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 26.

Ajánló

Mivel a spárga csak április, május, június hónapokban szezonális, nem mindig tudunk hozzájutni a zöld friss változatához, ilyenkor halványított fehér spárgát is használhatunk, ezt azonban felhasználás előtt 8-9 percig elő kell főzni. Tavasszal, ebédre vagy vacsorára, fő- vagy előételnek. Könnyű bor illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét vasárnap ebédre készült, mindenkinek nagyon ízlett. Azonban megfelel egy könnyebb nyári vacsorának is, esetleg vendégeknek tálalva. Ha van készen palacsintánk, pillanatok alatt össze lehet dobni.

Hozzávalók

A spárgához

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek