Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szoljánka Lizinka konyhájából

Szoljánka Lizinka konyhájából
Szoljánka Lizinka konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szoljánka nemcsak különleges orosz leves, hanem tartalmas egytálétel is lehet. Az általam készített ételben a savanyú ízt a savanyú káposzta adja. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fejes káposztát vékonyan felszeleteljük és lemérjük. A sárgarépát mosás és tisztítás után nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát finomra aprítjuk, a húst felkockázzuk.
  2. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzátesszük a húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk. Ekkor hozzáadjuk a kétféle káposztát, sárgarépát és a hegyes erős paprikát. Kevergetve főzzük saját levében, hogy le ne égjen. 10-15 perc elteltével belekeverjük az erős paprika krémet. Amikor megpuhult, hozzáöntjük a paradicsomot. Mérsékelt tűzön összefőzzük. Megkóstoljuk. Ha szükségét érezzük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Melegen merjük tányérokra. Tetejét megszórjuk friss, vágott kaporral, és úgy kínáljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 165
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
423 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos egytál

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oreganyo
oreganyo Mon, 2020-02-17 10:27

Lizinka! miért kell lemérni, mivel kell azonos mennyiségűnek lenni?
üdv.: Öreganyó

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Mon, 2020-02-17 19:22

Szia!
Ne haragudj, de nem nagyon értem a kérdést. A fejes káposztára gondoltál? Az egész nagy, vagy kisebb káposztát én (gondolom más is) először félbe vágom, majd negyedbe. Ebből szeletelek. Éles kést, vagy rozsdamentes, „lengő fejes” krumplihámozót használok. A káposzta torzsáját és a vastag levél ereket én nem szoktam főzésnél felhasználni – azt megesszük nyersen. Ha lemérek 50 dkg káposztát egészben és úgy szeletelem akkor lehet, hogy kevesebb lesz, mert nem kerül minden rész felhasználásra. A felszeletelt, kiválogatott káposztát érdemes lemérni. De ez egyéni ízlés kérdése. Mindenki úgy vágja a káposztát, ahogy tanulta, ill. ahogy akarja. Erre gondoltál? A mennyiségnek semmivel sem kell azonosnak lennie! 50 dkg és ennyi!
Arányaiban illeszkedik a kétféle káposzta. Így lesz kellemesen savanykás, de nem savanyú. Az erős paprika, paradicsom és a kapor pedig fokozza az ízélményt!!
Andi

oreganyo
oreganyo Tue, 2020-02-18 08:47

Szia Andika!
Most már értem! azért, hogy kb 50 dkg legyen. Nem akartam kötekedni, hiába, már öreg vagyok, erre nem is gondoltam. A recept jó, tetszik, megcsinálom.
Üdv.: Öreganyó

301
káposzta 50 dkg
savanyú káposzta 30 dkg
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
sertés rövidkaraj 40 dkg
passzírozott paradicsom 3 dl
csípős paprikakrém 1 teáskanál
hegyes erős paprika 0.5 db
fekete bors 1 tk
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
kapor 1 ek