r
Nosalty Logó

Szoljánka Lizinka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Szoljánka Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 301 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1208 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 67 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1277 micro
  • β-karotin
    3204 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10422 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 301 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5769.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    3772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1422.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    5107 micro
  • β-karotin
    12815 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    41687 micro
  • Lut-zea
    1454 micro
Összesen 1208 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2308 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fejes káposztát vékonyan felszeleteljük és lemérjük. A sárgarépát mosás és tisztítás után nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát finomra aprítjuk, a húst felkockázzuk.
  2. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzátesszük a húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk. Ekkor hozzáadjuk a kétféle káposztát, sárgarépát és a hegyes erős paprikát. Kevergetve főzzük saját levében, hogy le ne égjen. 10-15 perc elteltével belekeverjük az erős paprika krémet. Amikor megpuhult, hozzáöntjük a paradicsomot. Mérsékelt tűzön összefőzzük. Megkóstoljuk. Ha szükségét érezzük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Melegen merjük tányérokra. Tetejét megszórjuk friss, vágott kaporral, és úgy kínáljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2336
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szoljánka Lizinka konyhájából
Lizinka_ 500 recept

A szoljánka nemcsak különleges orosz leves, hanem tartalmas egytálétel is lehet. Az általam készített ételben a savanyú ízt a savanyú káposzta adja. Próbáljátok ki!

Hozzászólások

oreganyo

Lizinka! miért kell lemérni, mivel kell azonos mennyiség?nek lenni? üdv.: Öreganyó

Lizinka_

Szia! Ne haragudj, de nem nagyon értem a kérdést. A fejes káposztára gondoltál? Az egész nagy, vagy kisebb káposztát én (gondolom más is) el?ször félbe vágom, majd negyedbe. Ebb?l szeletelek. Éles kést, vagy rozsdamentes, ?leng? fejes? krumplihámozót használok. A káposzta torzsáját és a vastag levél ereket én nem szoktam f?zésnél felhasználni ? azt megesszük nyersen. Ha lemérek 50 dkg káposztát egészben és úgy szeletelem akkor lehet, hogy kevesebb lesz, mert nem kerül minden rész felhasználásra. A felszeletelt, kiválogatott káposztát érdemes lemérni. De ez egyéni ízlés kérdése. Mindenki úgy vágja a káposztát, ahogy tanulta, ill. ahogy akarja. Erre gondoltál? A mennyiségnek semmivel sem kell azonosnak lennie! 50 dkg és ennyi! Arányaiban illeszkedik a kétféle káposzta. Így lesz kellemesen savanykás, de nem savanyú. Az er?s paprika, paradicsom és a kapor pedig fokozza az ízélményt!! Andi

oreganyo

Szia Andika! Most már értem! azért, hogy kb 50 dkg legyen. Nem akartam kötekedni, hiába, már öreg vagyok, erre nem is gondoltam. A recept jó, tetszik, megcsinálom. Üdv.: Öreganyó

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek