r
Nosalty Logó

Csőben sült karfiol Zsuzsamamától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Csőben sült karfiol Zsuzsamamától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4194.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1700 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    718 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 1364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, és rózsáira szedjük, majd 10 percig forró, só vízben előfőzzük, egy kevés citromlé kíséretében.
  2. Leszűrjük, és kivajazott jénai tál aljára rakosgatjuk.
  3. Elkészítjük a besamelt. 2 ek. vajat hevítünk, lisztet keverünk bele, majd felöntjük tejjel, és sűrűre főzzük. Ne legyen túl sűrű, inkább hígabb, mert a sajtot is belereszeljük, és jól összekeverjük.
  4. Ha kihűlt, a két tojást is belekeverjük, szerecsendiót reszelünk ízesítésként a mártáshoz, majd a karfiolra öntjük.
  5. A tetejére is reszelünk egy kevés sajtot.
  6. Forró sütőbe tesszük, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Felkockázva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 277
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 143
  • Össznézettség: 117148
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült karfiol Zsuzsamamától
Zsuzsamama56 321 recept

Régi jól bevált, egyszerű egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek