r
Nosalty Logó

Kerekrépa gratin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Kerekrépa gratin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    5547 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3566.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    1138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2541 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    22188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1707 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát és a krumplit megmossuk, meghámozzuk, és vékonyra karikázzuk (vagy gyaluljuk).
  2. Egy tűzálló tepsit vagy jénait kivajazunk, és teszünk rá egy-két sor répa és krumpli keveréket.
  3. Öntünk alá egy pici alaplevet, tejszínt, sózzuk, és megszórjuk egy kis sajttal.
  4. Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. Természetesen a sajttal zárjuk!
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és jó 1-1,5 óra alatt készre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk frissen őrölt borssal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8060
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napok óta szemezek a boltban a nagy halom kerekrépával - gondoltam, veszek párat, és megnézem mit hozok ki belőle. Mivel a hét végén hálaadás volt, és 3 napig húst ettünk hússal, most valami lazábbra vágytam, és a gratin mellett döntöttem. Kicsit elszámoltam magamat, és a 4 közepes répa kevés lett volna a tepsimbe, így hozzáadtam még két darab, a hűtőben árválkodó édesburgonyát is. Remek lett! Éljen a tél, és az olcsó gyökérzöldségek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...