r
Nosalty Logó

Csőben sült gombás zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gombagasztro
Csőben sült gombás zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2015 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 504 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5552.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2042 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    1878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1085 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2823 micro
Összesen 2015 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkoli- és karfiolrózsákat előpároljuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékban a gombákat átpirítjuk. Hőálló tálban egyenletesen elrendezzük a zöldségeket és a gombát, majd meghintjük a szalonnával.
  2. Elkészítjük a besamelt. Vajból és lisztből rántást készítünk és állandó kevergetés mellett, hozzáadjuk a tejet és összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük. Amikor kihűlt, óvatosan hozzákeverjük az egész tojást.
  3. A besamelt egyenletesen a gombás zöldségekre öntjük, gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal és aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 6571
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült gombás zöldségek
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek