r
Nosalty Logó

Csőben sült gombás zöldségek

Gombagasztro
Csőben sült gombás zöldségek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

504
Kalória
24.3g
Fehérje
23.3g
Szénhidrát
34.4g
Zsír
166.4g
Víz
144.9g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2015 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    166.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 504 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5552.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2042 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    1878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    665.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1085 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2823 micro
Összesen 2015 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

  1. A brokkoli- és karfiolrózsákat előpároljuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékban a gombákat átpirítjuk. Hőálló tálban egyenletesen elrendezzük a zöldségeket és a gombát, majd meghintjük a szalonnával.
  2. Elkészítjük a besamelt. Vajból és lisztből rántást készítünk és állandó kevergetés mellett, hozzáadjuk a tejet és összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük. Amikor kihűlt, óvatosan hozzákeverjük az egész tojást.
  3. A besamelt egyenletesen a gombás zöldségekre öntjük, gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal és aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek