r
Nosalty Logó

Csőben sült resztelt krumpli brokkolival

Marti48
Csőben sült resztelt krumpli brokkolival
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

732
Kalória
26.6g
Fehérje
68.8g
Szénhidrátok
42.5g
Zsír
1565.3g
Víz
190.4g
Koleszterin
12.9g
Rost
12.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 732 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1465 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1715.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1565.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    1604 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5258 micro
Összesen 732 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3431.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1159 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    3130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    632 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    680 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    3208 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10516 micro
Összesen 1465 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 36 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit és felkarikázzuk. A brokkoliról levágjuk a szárát. A krumplit, brokkolit egyidejűleg tegyük fel főni 1-1 liter vízben, amelybe 1-1 ek. ételízesítőt és 1-1 kettévágott, kisebb fokhagymagerezdet teszünk. A brokkolit "roppanósra", a nem lisztes krumplit puhára főzzük.
  2. Ez idő alatt felkarikázzuk a póréhagymát. Egy nagyobb serpenyőben 1 ek vajat és 1 ek olívaolajat felhevítünk, és a pórét a leszűrt krumplival együtt aranysárgára pirítjuk, miközben sózzuk és borsozzuk. A brokkolit kiemeljük egy nagy kanállal a főzővízből, szűrőben lecsöpögtetjük. A tojást felverjük, habosra keverjük a tejszínnel-tejföllel, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy magasabb oldalú jénai tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belekanalazzuk a hagymás krumplit. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és megszórjuk a reszelt sajt felével. A két brokkolirózsát ennek a tetejére helyezzük, ezt is sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végezetül a brokkolira ráöntjük a tojásos-tejfölös-tejszínes szószt.
  4. Előmelegített sütőben a sajt olvadásáig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Megint rám jött a kísérletezés. Ez általában akkor történik, ha nincs igazán kedvem főzni. A hozzávalók adottak voltak (brokkoli helyett lehet más zöldséget is használni). Az előzőleg pórén megresztelt krumpli és a sajtos-tejszínes-tejfölös öntet kombinációja váratlanul finom ízeket produkált - merem ajánlani:)!

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...