r
Nosalty Logó

Csőben sült resztelt krumpli brokkolival

Marti48
Csőben sült resztelt krumpli brokkolival
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

732
Kalória
26.6g
Fehérje
68.8g
Szénhidrát
42.5g
Zsír
1565.3g
Víz
190.4g
Koleszterin
12.9g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 732 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1465 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1715.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1565.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    1604 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5258 micro
Összesen 732 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3431.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1159 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    3130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    632 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    680 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    3208 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10516 micro
Összesen 1465 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 36 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit és felkarikázzuk. A brokkoliról levágjuk a szárát. A krumplit, brokkolit egyidejűleg tegyük fel főni 1-1 liter vízben, amelybe 1-1 ek. ételízesítőt és 1-1 kettévágott, kisebb fokhagymagerezdet teszünk. A brokkolit "roppanósra", a nem lisztes krumplit puhára főzzük.
  2. Ez idő alatt felkarikázzuk a póréhagymát. Egy nagyobb serpenyőben 1 ek vajat és 1 ek olívaolajat felhevítünk, és a pórét a leszűrt krumplival együtt aranysárgára pirítjuk, miközben sózzuk és borsozzuk. A brokkolit kiemeljük egy nagy kanállal a főzővízből, szűrőben lecsöpögtetjük. A tojást felverjük, habosra keverjük a tejszínnel-tejföllel, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy magasabb oldalú jénai tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belekanalazzuk a hagymás krumplit. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és megszórjuk a reszelt sajt felével. A két brokkolirózsát ennek a tetejére helyezzük, ezt is sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végezetül a brokkolira ráöntjük a tojásos-tejfölös-tejszínes szószt.
  4. Előmelegített sütőben a sajt olvadásáig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Megint rám jött a kísérletezés. Ez általában akkor történik, ha nincs igazán kedvem főzni. A hozzávalók adottak voltak (brokkoli helyett lehet más zöldséget is használni). Az előzőleg pórén megresztelt krumpli és a sajtos-tejszínes-tejfölös öntet kombinációja váratlanul finom ízeket produkált - merem ajánlani:)!

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...