r
Nosalty Logó

Csőben sült brokkolis csirke CupcakeGirl konyhájából

CupcakeGirl
Csőben sült brokkolis csirke CupcakeGirl konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

csirkéhez

köleshez

928
Kalória
71.7g
Fehérje
65.6g
Szénhidrát
41.9g
Zsír
576.5g
Víz
208g
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

csirkéhez

köleshez

Összesen 928 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

csirkéhez

köleshez

Összesen 1857 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

csirkéhez

köleshez

Összesen 110 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2100.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    576.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 928 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4201.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    1534 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    2816 micro
Összesen 1857 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    276 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

csirkéhez

  1. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
  2. A csirkemell filéket tetszés szerinti méretre felvágjuk, és egy serpenyőben, kevés olajban átsütjük. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Egy lábos forró, sós vízben a brokkolidarabokat megpuhítjuk, kb. 5 perc.
  4. Egy kerámiatálba vagy jénai tálba alufóliát rakunk, és azt kivajazzuk. A husit és a brokkolit belehelyezzük.
  5. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkét grilleztük, dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.
  6. Keverjük a hagymába a lisztet, és öntsük fel a szójatejjel. Keverjük bele a tejszínt és egy pici zöldség fűszerkeveréket. Reszeljük bele a sajtot, és keverjük el.
  7. A sajtos szószt ráöntjük a csirke-brokkoli keverékre, és rászeleteljük a paradicsomot. Az alufóliával becsomagoljuk az ételt.
  8. 200°C-on 20 percig sütjük. Eközben 1 bögre köles, 2 bögre víz arányban elkészítjük a köretet. Egy lábosba pici olajat öntünk, és belekeverjük a kölest. Felöntjük sós vízzel, és kis lángon főzzük. Mikor a lábosban lefő a víz a kölesről (kb. 8-10 perc), már kész is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom és egészséges, próbáljátok ki!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek