r
Nosalty Logó

Csőben sült csoda: zellergratin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
toroltfelhasznalo-403092
Csőben sült csoda: zellergratin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    183.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3770.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1369 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pucoljuk meg a zellert, és vágjuk fel nem túl vastag és nem is túl vékony szeletekre (ha végtelenül precízek vagyunk és szükségünk lenne vonalzóra: 2-3 mm vastagságúak legyenek.) Forró, sós vízben főzzük úgy 10-12 percig, majd szűrjük le őket.
  2. A vöröshagymát vágjuk félbe, szeleteljük fel rusztikus félkörökre, majd a fokhagymákat is vágjuk apróra. Forró olajon kezdjük el őket pirítani, majd egy kicsi vízzel öntsük fel, szórjunk bele sót, borsot és 2 tk füstölt pirospaprikát. Ezután alacsony lángon főzzük addig, míg puha nem lesz és el nem fő a víz róla.
  3. Ha kész vagyunk, már csak rétegezés van hátra: egy tűzálló üvegedény aljára fektessünk egy sor zellert, öntsünk rá egyharmad rész habtejszínt (figyeljünk rá, hogy cukrozatlan legyen!), szórjuk meg borssal, tegyük rá a hagyma egyharmadát, reszeljünk rá sajtot és füstölt sajtot, majd ugyanezt ismételjük meg kétszer.
  4. Ha kész vagyunk, dobjuk 180 C fokra előmelegített sütőbe, és süssük lefedve 30 percig, majd 200 fokon addig, míg meg nem pirul a sajt a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 11048
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-403092 4 recept

Egyszerű és gyors.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek