r
Nosalty Logó

Csirkezúzás-zöldséges tejszínes szósz

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Csirkezúzás-zöldséges tejszínes szósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 1355 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 5414 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 127 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1857.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2013 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 1355 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.1 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7431.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    621 mg
  • Kálcium
    1098 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    945 mg
  • Foszfor
    3430 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    852.8 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    2568.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8051 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    489 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2651 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    29708 micro
  • β-karotin
    72430 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2799 micro
Összesen 5414 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    702 micro
  • β-karotin
    1711 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Elkészítés

A raguhoz

  1. A lábasba olajon a fokhagymát és a vöröshagymát kevés sóval megpároljuk fedő alatt.
  2. A kicsikre vágott csirkezúzát kevés ételízesítővel és borssal fedő alatt főzzük annyi vízzel, ami épp hogy ellepi kb. 35-40 percig.
  3. Ekkor tesszük bele a felkarikázott répát, zöldséget, hasábokra vágott karalábét, a felcsíkozott kelkáposztát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a felkockázott burgonyát, felöntjük kevés vízzel, ételízesítővel és őrölt borssal ízesítve. Tovább főzzük, még kb. 15 percig, amíg megfőnek a zöldségek, kóstoljunk!
  4. Ha megfőttek a zöldségek, és a zúza is puha, ekkor öntjük bele a tejszínt, felforraljuk, összeforraljuk, és kész, tálalhatjuk.
  5. Feltesszük a vizet főni a tésztának, és sós, olajos vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és tálaljuk a szósszal.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5047
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 17.

Ajánló

Finom bor, esetleg sör. Most már itt a sok finom friss zöldségalapanyag, azzal még ízletesebbet készíthetünk belőle:-).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkezúzás-zöldséges tejszínes szósz
Éva-Anyóca 350 recept

A csirkezúzát tejszínes szószban képzeltem el, de nem volt itthon semmilyen ehhez szokott zöldségféle, gomba, kaliforniai paprika, bármi hasonló. Ezért megnéztem a zöldséges dobozt a hűtőben, és ezt a csomagot találtam, amit leves készítésére vettem. Gondoltam, hogy rossz nem sülhet ki belőle, zúzához illik, a tejszínnel csak nem veszik össze a sok zöldség. A burgonya, ha szét is fő belőle valamennyi, nem baj, még az is sűríti a szaftját. Így lett ez az ebéd. Már csak tésztát kutattam fel hozzá, amivel tálaltam. Ennyi a történet.:-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Anyóca, ez nagyon jól néz ki és bizonyára finom is volt! :-) Mentettem! Mit szólsz a szép napsütéshez? Szép napot neked! Zsuzsa

Törölt felhasználó

A változatosságod felülmúlhatatlan:))))))))))))))))))))))))))))))))))

Törölt felhasználó

Éva-anyóca én csodállak téged ezekért a receptekért!:))))Puszi.Bogi

Éva-Anyóca

Kedves Amurath-Zsuzsa! Végre a sok rossz mellett valami jó, mármint a napsütés:-)) Bár tudom, tapasztalat, saját kertünk,-hogy ez az áztató es? is nagyon, de nagyon kellett:-))) Most már jöjjön végre a nap, annak is itt az ideje:-)) A kedvünk is más:-)) Remélem, hogy finom, nekünk ízlett, ha gondolod, próbáld ki így, de biztos gyenge zöldségfélékkel sokkal finomabb ízt kapsz, vagy természetesen variálhatod a zöldségeket, ahogy szeretitek:-)) Szép estét! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves alp65! Ugyan, dehogy, csak próbál az ember lánya, valami olyat alkotni, amit a család ízlése, a konyhája tartalma, és nem utolsó sorban a pénztárcája is elfogadható összhangban van:-))) Néha sikerül, néha kevésbé. Ez elég jó lett, és finom, csak egy kis variálás:-)) Jó éjt! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Bogi! Muszáj alkotni, valami érdekeset, de kapcsolatban lenni a földdel, azaz azon állni és reálisnak lenni:-))) Ha ez megvan, akkor tudod, hogy finomnak lenni, soknak lenni, és anyagilag is mindent egybe vonni, igen nehéz hadm?velet, de megoldható, csak néha agyalni kell rajta, ez egy ilyen fajta, és sikerült.:-)) Jó éjt! Legyen szép a holnapi napod! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Évám ! Ez a recept elmentve ! A tejszines-zöldséges jöhet ! Köszönjük. A zúzát gulyáslevesnek is szoktam f?zni. Finom, kis változtatással. Jó éjt, puszi: Anci

Éva-Anyóca

Kedves olaszneanci! Örülök neki, és köszönöm:-)) Igen, igazad van, gulyáslevest csináltam bel?le, de ez csak ilyen gyors ötletelés volt, és sikerült:-)) Szép napot holnapra! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Megismerni a képr?l és a hozzávalókról a receptjeidet:))))))))))))))))))))))))))))))

Éva-Anyóca

alp65! Az a jó:-)) Éva-Anyóca

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek