r
Nosalty Logó

Rakott fasírozott

Gabimami58
Rakott fasírozott
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

935
Kalória
41.9g
Fehérje
61.5g
Szénhidrát
58.5g
Zsír
428.3g
Víz
448g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3742 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1635.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    428.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6541.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2497 mg
  • Nátrium
    2091 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    245.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1713.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1120 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    1491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1924 micro
Összesen 3742 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben feltesszük főni, 5 db tojást enyhén sós vízben keményre főzünk, a vöröshagymát megtisztítjuk és karikára szeleteljük, s a 0,5 dl olajban megpirítjuk. A 4 db zsemlét megáztatjuk, és jól kinyomkodjuk a vizet belőle.
  2. A darált húshoz adjuk az áztatott, kinyomkodott zsemléket, az apróra vágott gerezd fokhagymát, őrölt borsot, vegetát, az 1 tojást, és az 1 tojásfehérjét. Ezt jól összedolgozzuk és ízlés szerint sózzuk.
  3. A megfőtt burgonya héját lehúzzuk és vékony szeletekre karikázzuk, majd a keményre főtt tojások héját leszedjük, és vékonyra szeleteljük.
  4. Egy kisméretű tepsit az ek zsírral megzsírozzuk, és erre a fasírozott massza felét egyenletesen elterítjük, erre tesszük a burgonyaszeleteket, a tojást, a pirított hagymát, ízlés szerint megsózzuk, és a nagy pohár tejfölt rálocsoljuk, erre pedig a maradék fasírozott masszát elterítjük. Végül tojássárgájával megkenjük.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük. Savanyúval, vagy tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x20

Mivel még számomra is újdonság volt a recept, melyet kaptam, féltem vajon milyen lesz, sikerül-e? Sikeres lett, nagyon finom, laktató egytálétel...

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...