r
Nosalty Logó

Töltött paprika Jahin konyhájából

Jahin
Töltött paprika Jahin konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

419
Kalória
26.7g
Fehérje
34.8g
Szénhidrát
20.3g
Zsír
558.3g
Víz
95.4g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
16.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    558.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    371 micro
  • β-karotin
    1838 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    8577 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 419 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.5 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3910.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    2174 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    209 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    3349.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1125 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1074 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2227 micro
  • β-karotin
    11028 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    51460 micro
  • Lut-zea
    6067 micro
Összesen 2510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1258 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

  1. Előfőzzük a rizst, megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát.
  2. Összekeverjük a darált húst tojással, sóval, borssal, a rizzsel és vöröshagymával, belenyomjuk a fokhagymát is.
  3. Hozzáteszünk a töltelékhez zsírt.
  4. A paradicsomot összevágjuk, és egy nagyobb lábasban, kis lángon elkezdjük főzni.
  5. Kicsumázzuk a paprikákat, megtöltjük a darált húsos masszával.
  6. Ha a paradicsom szétfő, lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Aki nem szereti benne az apró héjdarabokat, átpasszírozhatja.
  7. Visszatesszük a tűzre, ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel lehet hígítani.
  8. Beleengedjük a paprikákat, hozzáadjuk a zeller zöldjét, ízesítjük, és fedő alatt készre főzzük.
  9. Legvégül vékonyan berántjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 50 p

Legjobb ez az étel, ha friss paradicsomból készül, utánozhatatlanul finom. Főtt, kockára vágott petrezselymes krumplival ajánlom.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek