r
Nosalty Logó

Csirkés spenót

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tenger
Csirkés spenót
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1243 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5085 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11034 micro
Összesen 311 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4367.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2079 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    776 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    20341 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44134 micro
Összesen 1243 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1833 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3976 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell filéket felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk.
  2. A hússzeleteket kevés olajon megsütjük.
  3. A megtisztított spenótot diónyi vajon megpároljuk (éppen csak amíg összeesik), sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, 2-3 (4) evőkanál tejfölt adunk hozzá.
  4. A hússzeletek felét tűzálló tálba rendezzük (ahol kellett, vágtam is, a végén nem látszik).
  5. A spenót felével megkenjük.
  6. Ismét egy sor hús következik.
  7. A maradék spenótos masszába egy tojássárgáját és ízlés szerint reszelt sajtot keverünk, a második húsrétegre terítjük.
  8. Tetejére jöhet még egy kis reszelt sajt.
  9. Forró sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6683
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Ajánló

Pirított gombával (szívesen beletettem volna rétegként is, de leszavaztak..) és tepsis burgonyával ettük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a mákos tészta is tésztás mák... Ennek analógiájára nem spenótos csirke... Semmi különös. Az örök szerelem a FRISS spenóttal (meg  más évszakban a fagyasztottal:-)  ). Most nem fokhagymás ízesítést választottuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek