Nosalty Logó

Csirkés saslik Rékától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkés saslik Rékától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A páchoz

A saslikhoz

Összesen 1373 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A páchoz

A saslikhoz

Összesen 5488 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A páchoz

A saslikhoz

Összesen 118 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2828.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1373 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    433 g

Zsír

  • Összesen
    312.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11313.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    4737 mg
  • Nátrium
    4663 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    3395.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    167 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    1619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 5488 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    39 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

A páchoz

A saslikhoz

Elkészítés

A páchoz

  1. A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk (azért jó, ha nagyobb darabokra vágjuk, mert akkor a pálcikáról jól tudjuk majd harapni:) ).
  2. Elkészítjük a pácot: az olajba beletesszük a zúzott fokhagymát, a grill fűszerkeveréket, a borsot, kevés sót, ketchupot, paprikakrémet, a curryt és egy kevés csípős paprikát ízlés szerint.
  3. A pácba tesszük a darabokra vágott csirkemellet, és egy fél napig a hűtőbe rakjuk.
  4. A hurkapálcikákat kettétörjük, és kihegyezzük egy kés segítségével az egyik felét.
  5. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  6. A pálcikákra felszurkáljuk a hozzávalókat a következő sorrendben: kockára vágott húsos szalonna, hagyma, csirkemell, és így tovább amennyi ráfér egy pálcikára. (Nekem kb. minden pálcikára 3 hagyma és 3 csirkemell fért, szalonnából pedig 4, de ez mindenkinek változó lehet. Így én 18 rudat kaptam.)
  7. Egy tepsit kikenünk azzal az olajjal, amiben pácoltuk a csirkemellet, és szépen sorban belerendezgetjük a rudacskáinkat. Nekem 9 fért egy tepsibe.
  8. Letakarva sütjük 15 percig az egyik felét, majd megfordítjuk, és a másik felét is 15 percig sütjük letakarva. Ezután 10-10 percig sütjük fedő nélkül mindkét oldalát úgy, hogy közben kenegetjük a páccal.
  9. Én tzatzikival és sült krumplival tálaltam.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 45585
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem csak nyáron lehet a saslikot grillen elkészíteni, sütőben sütve is nagyon finom. A tzatziki és a sült krumpli nagyon dukál hozzá!

Hozzászólások

Hozzávalók

A páchoz

A saslikhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek