r
Nosalty Logó

Csirkés saslik Rékától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkés saslik Rékától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A páchoz

A saslikhoz

Összesen 1373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A páchoz

A saslikhoz

Összesen 5488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A páchoz

A saslikhoz

Összesen 118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2828.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    433 g

Zsír

  • Összesen
    312.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11313.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    4737 mg
  • Nátrium
    4663 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    3395.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    167 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    1619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 5488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    39 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A páchoz

A saslikhoz

Elkészítés

A páchoz

  1. A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk (azért jó, ha nagyobb darabokra vágjuk, mert akkor a pálcikáról jól tudjuk majd harapni:) ).
  2. Elkészítjük a pácot: az olajba beletesszük a zúzott fokhagymát, a grill fűszerkeveréket, a borsot, kevés sót, ketchupot, paprikakrémet, a curryt és egy kevés csípős paprikát ízlés szerint.
  3. A pácba tesszük a darabokra vágott csirkemellet, és egy fél napig a hűtőbe rakjuk.
  4. A hurkapálcikákat kettétörjük, és kihegyezzük egy kés segítségével az egyik felét.
  5. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  6. A pálcikákra felszurkáljuk a hozzávalókat a következő sorrendben: kockára vágott húsos szalonna, hagyma, csirkemell, és így tovább amennyi ráfér egy pálcikára. (Nekem kb. minden pálcikára 3 hagyma és 3 csirkemell fért, szalonnából pedig 4, de ez mindenkinek változó lehet. Így én 18 rudat kaptam.)
  7. Egy tepsit kikenünk azzal az olajjal, amiben pácoltuk a csirkemellet, és szépen sorban belerendezgetjük a rudacskáinkat. Nekem 9 fért egy tepsibe.
  8. Letakarva sütjük 15 percig az egyik felét, majd megfordítjuk, és a másik felét is 15 percig sütjük letakarva. Ezután 10-10 percig sütjük fedő nélkül mindkét oldalát úgy, hogy közben kenegetjük a páccal.
  9. Én tzatzikival és sült krumplival tálaltam.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 52127
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak nyáron lehet a saslikot grillen elkészíteni, sütőben sütve is nagyon finom. A tzatziki és a sült krumpli nagyon dukál hozzá!

Hozzávalók

A páchoz

A saslikhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!