Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés saslik Rékától

Csirkés saslik Rékától
Csirkés saslik Rékától
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak nyáron lehet a saslikot grillen elkészíteni, sütőben sütve is nagyon finom. A tzatziki és a sült krumpli nagyon dukál hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A páchoz

A saslikhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk (azért jó, ha nagyobb darabokra vágjuk, mert akkor a pálcikáról jól tudjuk majd harapni:) ).
  2. Elkészítjük a pácot: az olajba beletesszük a zúzott fokhagymát, a grill fűszerkeveréket, a borsot, kevés sót, ketchupot, paprikakrémet, a curryt és egy kevés csípős paprikát ízlés szerint.
  3. A pácba tesszük a darabokra vágott csirkemellet, és egy fél napig a hűtőbe rakjuk.
  4. A hurkapálcikákat kettétörjük, és kihegyezzük egy kés segítségével az egyik felét.
  5. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  6. A pálcikákra felszurkáljuk a hozzávalókat a következő sorrendben: kockára vágott húsos szalonna, hagyma, csirkemell, és így tovább amennyi ráfér egy pálcikára. (Nekem kb. minden pálcikára 3 hagyma és 3 csirkemell fért, szalonnából pedig 4, de ez mindenkinek változó lehet. Így én 18 rudat kaptam.)
  7. Egy tepsit kikenünk azzal az olajjal, amiben pácoltuk a csirkemellet, és szépen sorban belerendezgetjük a rudacskáinkat. Nekem 9 fért egy tepsibe. 
  8. Letakarva sütjük 15 percig az egyik felét, majd megfordítjuk, és a másik felét is 15 percig sütjük letakarva. Ezután 10-10 percig sütjük fedő nélkül mindkét oldalát úgy, hogy közben kenegetjük a páccal.
  9. Én tzatzikival és sült krumplival tálaltam.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 36 752
elküldve: 6
receptkönyvben: 111
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Réka-

Mióta szakács: 2011.11.01.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rablóhús, saslik, csirkés-szalonnás-hagymás nyárs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1381
fokhagyma 0.5 fej
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
curry por 0.5 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ketchup 1 ek
paprikakrém 2 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
csirkemell filé 150 dkg
császárszalonna 50 dkg
vöröshagyma 50 kis fej