Nosalty Logó

Csirkés fajita 3. -ahogy tesóm szereti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Csirkés fajita 3. -ahogy tesóm szereti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkés fajitához

A tálaláshoz

Összesen 813 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkés fajitához

A tálaláshoz

Összesen 813 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkés fajitához

A tálaláshoz

Összesen 154 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1781 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 813 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1781 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 813 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    487 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

A csirkés fajitához

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkés fajitához

  1. A paradicsomot kisebb kockára vágjuk, az uborkát gyufaszálra, a salátát apró darabokra tépkedjük. A sajtot a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. Félretesszük.
  2. A tejfölt elkeverjük pici sóval és áttört fokhagymával- ízlés szerint: egy nagy doboz tejfölhöz kb. 3 gerezd fokhagymát. Ezt is félretesszük.
  3. A csirkemellet apró kockára vágjuk és egy nyeles serpenyőben vagy wokbanpár perc alatt az áttört fokhagymával puhára pirítjuk. Nem kell sok idő neki, ne száradjon ki! Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítjük. (Mehet rá bőven, legyen jó fűszeres.) A legvégén hozzáadjuk a tömlős sajtot és átforgatjuk.
  4. Közben egy száraz serpenyőben a kész tortilla lapokat mindkét oldalukon megpirítjuk, kb. olyan pöttyök keletkeznek rajta, mint a palacsintán és a szélük is ropogós lesz egy kicsit.
  5. Összeállítás:
  6. A meleg tortilla lapok közepébe, hosszanti irányba, nagyjából háromszög alakba halmozunk a csirkemell raguból (ez a későbbi összetekerés miatt praktikus), majd megszórjuk a reszelt sajttal, ráhelyezünk némi zöldséget és tölcsérszerűen összetekerjük.
  7. Alufóliába, majd szalvétába szorosan becsavarjuk, majd felülről belecsurgatunk a fokhagymás tejfölből. Kész.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 30395
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 14.

Ajánló

Anyaghányadot azért nem írtam, mert az nyilvánvalóan a társaság befogadóképességétől függ.:) 25 deka húshoz kb. egyharmad tubus sajtkrém, 3-4 gerezd fokhagyma szükséges, ebből 4 tortilla jött ki. A tortilla lapot készen vettem a Culinarisban (nagyon jó minőségű és viszonylag olcsó, 8 darab 500 Ft körül volt, de nagyáruházakban is kapható (tesóm szerint a Culinarisossal össze sem lehet hasonlítani :), illetve saját magunk is elkészíthetjük Kiki receptje szerint.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pikk-pakk összedobható étel baráti összejövetelekre. Nyáron készülhet grillen is. Mivel gyerekkorom óta ősellenségem a paprika - bármilyen formában, kivéve a fűszerpaprikát és a chilit- ha csak rágondolok, rosszul vagyok, ez a fajita nem igazán tradicionális, mivel paprika nincs benne.:) Tesóm szintén zenész. :) Persze aki szereti, paprikával készítse (legjobb háromféle színűből).

Hozzászólások

Petra

elképeszt? hangulatú fotó, gyönyör?:-)

Törölt felhasználó

Hiába na, semmi sem mentheti meg a kiemelést?l kedvenc szakácsunk receptjeit:) Furi, hogy már kb 10 pontosan ilyen kép szerepel err?l a receptr?l az oldalon...... Gyorsan töröljétek ezt a hozzászólást IS, mert még másnak is felt?nne:))))))

Törölt felhasználó

Vagy legalább nyíltan elmondanád loli, hogy mi a csuda bajod van, s nem állandóan belekötni valakibe, pl rá Dacota, Juci, Samy. A meg nem értettséged a gond, vagy senki nem vesz észre, vagy mittomén, de legalább könyörgöm, csinálj valami produktumot, hogy észrevegyünk! Szakács, voltál, vagy, aki úgy érzi nem felelt meg (az egyébként saját maga által kreált, kitalált) normáknak? De azért ez nem semmi, hogy nincs más dolgod, mint itt "lebzselni" mert ez bizony csak az, hiszen érdemben még nem tettél le az asztalra semmit. Leagalábbis a mi tudtunkkal nem. Hogy meg lehessen Téged érteni, azt hiszem, le kéne pötyögnöd, hogy mi a gondod, és miért pont azokkal a személyekkel, akiket kiszúrtál magadnak. Mert így csak állandóan a rosszmájú fölösleges beszólásaid érkeznek, amelyek valljuk be ?szintén, elég uncsik, vagy fárasztóak, másrészt fölöslegesek, mert ha egy receptet kiemelnek, azt akkor is kiemelik, ha Te ellene, vagy mellette beszélsz is. Ez a szerkeszt? szíve joga. "Ez az ? háza". Másrészt legalább legyél pontos a számolásban, mert ez csak a 3. csirkés fajita (alapanyagaiban különbözik a többit?l, ezért helye van s való igaz, van hangulata a képnek), s ráadásul egyik sincs kiemelve, még ez sem. A többi más étel, marhahúsos, kacsás, vagy taco, stb. Vagy tévedek? Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves szurops! Méltatlanak tartom, hogy valótlant állítasz. Samyvel nem kötekedtem, csak megjegyeztem, szokatlan, hogy 24 órán belül felkerül valaki receptje. Ez tény és nem kitaláció! Ha ezt kötekedésnek veszi bárki is, az gondolkozzon el inkább! Te vagy a nagy gondolkodó itt:) Üss fel egy pszichológiával foglalkozó könyvet és meglátod mi feszül a sz?nni nem akarok véd?beszédeit hátterében. Nem vagyok itt sokat, csak olyanokat veszek észre, amik csíp?sek, így soknak hat. Nálad több id?t biztos senki nem tölt itt el. És azt hogy "állandóan" belekötök valakibe, hát ez sem fedi a valóságot. Mondjuk nem tudom Neked mi az ÁLLANDÓ:) Kedves Juci! A beírásom cinikus volt, de semmiképpen sem közönséges: Azt írtam, gyorsan emeljük ki a receptet, mert annyira szép. Hol van itt trágárság?:)

Törölt felhasználó

Yesss! Végre megtaláltál! :) Légy oly kedves akkor azt elmondani loli, hogy minek írod le ezeket a magvas "meglátásaidat" ha nincs közöd ehhez a bloghoz? Miért fáj az Neked, ami nekünk egyáltalán nem? Szerintem a tehetségtelen emberek jelz?je, hogy folyton olyan emberekre vetítik rá a problémáikat, akik képesek valamit alkotni. Ezzel próbálják okolni saját sikertelenségüket. Mittudomén kiszer?nek érzik magukat valami könyvel?, vagy pénzügyes szakmában, hiányzik életükb?l a kreativitás, s azt gondolják, hogy ha így kiszúrhatnak valakivel, az majd rosszul érzi magát, és távozik err?l a helyr?l, és akkor kicsi pont életükkel óriási eredményt értek el. Tisztelettel kérek elnézést minden e szakmában tevékenyked? embert?l, akik szeretik a munkájukat, és az embereket, ez csak egy példa volt, lehet, hogy suta, csak szeretném magam megértetni lolival, mert MÉG MINDIG NEM érti, mi a baj Vele, és az ? általa "cinikusnak" tartott megjegyzéseivel. Vagy lehet, hogy a cinikus okoskodása csak mások hibájáig terjed? Hol van ez a fényes intelligencia a saját személyével kapcsolatban? Az én hibáimhoz nem kell pszichológiakönyv, ismerem magam, s több hibát tudok felsorolni magamról, mint Te rólam. Elmondhatod ezt Te is magadról? S ha igen, akkor még mindig az a kérdésem, amire nem válaszoltál, hogy mi okod itt bárkinek is ilyen megjegyzéseket írni, s akkor rövidre lehet zárni a témát! Mrs Smith

P.

Hah,megint lemaradtam! :-p Loli, két dolgot tudsz: vagy cinikusan beszólsz valakinek rendszeresen vagy hülyeségeket beszélsz. Vagy ezt a kett?t egyszerre. :-D Az nagyban segítené a helyzetedet, ha vezetnél egy listát arról, hogy mikor kinek mit szóltál be. Ha javasolhatom. Ezzel elkerülhetnéd, hogy olyanról írj, amit nem is Te követtél el... :-) Azt hittem, ennél sokkal jobban figyelsz. Csalódtam benned. :-D

Törölt felhasználó

Eszter, lehet, hogy loli valóban beszólt valakinek, hogy hamar felkerült a receptje...:D Nekem Kata (rizsa) jegyezte meg - egyáltalán nem bántóan inkább szemfülesen - hogy milyen hamar felkerült. Kár, hogy nem lehet rákeresni az oldalon az egy adott felhasználó által beküldött kommntekre..hihi, milyen mulacccságos lenne!!!!! :))))))))))

P.

Higgyj nekem...a kis drága Katával keverte össze magát... :-p Szerintem titkon ott ült és mérgel?dött, hogy Kata megel?zte ?t a beszólással. :-D

Törölt felhasználó

Meglepne, ha Dacota-nak bármit is beszóltam" volna, mert ?t és a receptjeit kimondottan kedvelem. Nem hivalkodó, szerény, nem manipulálja az emberekek ilyen-olyan szavazatkéréssel. De lehet, hogy ?t azért kevered csak bele, mert szeretnéd, ha ? is beszállna a védekez?s játékotokba.

Törölt felhasználó

Összefoglalva: nagykép? vagyok és manipulatív. :) Annyit hadd tegyek már hozzá a tisztánlátás végett: a DG receptversenyen a gy?ztes személyér?l Chili és Vanilia, Limara, Malackaraj, Dolce Vita és F?szeres Eszter tagokból álló zs?ri fog dönteni. Na ?k pont nem járnak ide. :)

Törölt felhasználó

Idéznélek loli: loli 2010-01-26 15:35Már ne haragudj, de ez a csicsás név nem a piskotát rejti??????? Ezen az oldalon: http://www.nosalty.hu/pan_di_spagna_nutellas_mascarponekremmel_recept_9491 Ez egy csízkékes jelleg? "cinikus" beszólás...

Törölt felhasználó

El?ször is köszönöm, Petra. Másodsorban, kedves loli, ha már megint kötözködhetnéked van, a következ?kre hívnám fel a figyelmed. - nem vagyok kedvenc - az étel nincs kiemelve - ezen az oldalon tudtommal nem szoktak hozzászólásokat törölni, bár ha a Tiédet törölték, az biztosan azért volt, mert nem volt igazán szalonképes, akkor pedig ne csodálkozz. Szevasz.

P.

Loli, tulajdonképpen, mi a gondod? Hol Samy-vel kötöszködsz, hol Jucival. Kezdek irigy lenni. Légyszi piszkálj már engem is! :-D

Törölt felhasználó

Lenni vihar a biliben:) Nem tudom ki ki, de azért skizót ne csináljon már senki bel?lem:) Én írtam anno, hogy valami palacsintás recept szokatlanul hamar felkerült! És nem szégyellem, irigykedve lesem a szép képeket, és a jól elkészített kreálmányokat. Sajnos nem vagyok ebben a dologban ügyes. De könyvel? sem vagyok Mrs Smith:))) Eszti, ha kell napi egyszer beszólok én Neked:) Na mentem vissza a saját kis IRL életembe, pá! Kata

Törölt felhasználó

Drága Kata! Eszemben sem volt, hogy a lolit azonosítsam Veled! Te mindig vállaltad névvel azt amit írtál, és mi is értettünk Téged! Ha valaki bevallja, hogy irigyli a szép képeket, az már nem irigység! Az egy tudatos hozzáállás saját részér?l, és dícséretként értelmezend?! Loli nem vállalja mindezeket, s a megjegyzései értelmetlenek, mivel nem lehet tudni, mit akar evvel elérni. Te ráadásul nyugodtan beszólhatsz Nekem is! :-D Pusz: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Ha már a viharról van szó, a palacsinta recept elkövet?je én voltam.... :))))) (gyereknapi csúsztatott palacsinta) és én voltam a legjobban megle?dve, hogy milyen hamar felkerült.

P.

Egyébként rá lehet keresni hozzászólásokra. Szerencsére... :-)))

Törölt felhasználó

Persze, rá lehet keresni a legutóbbi hozzászólásokra, de az lenne az izgi, ha egy adott felhasználó által írt összes kommentet ki lehetne gy?jteni....:)

Törölt felhasználó

Ki lehet Juci, beütöd a keres?be, a nevet, s kiadja a hsz-eket is, én is onnan olvastam el ?ket! Mrs Smith

Törölt felhasználó

Köszi Mrs Smith, ezt nem is tudtam! Jujdeizgi

Törölt felhasználó

Kedves Juci!Az ilyen kis szópárbajok a nézettséget is növelik.Mosolygok magamban nagyokat.Belemélyedtem a receptedbe,és nagyon szuper!Receptkönyvbe tettem gyorsan.Hamarosan kipróbálásra kerül.Köszönet érte.Üdvözlettel:Bogi

Törölt felhasználó

Esküszöm, nem én kezdtem ezt a szópárbajt, már tisztára szégyellem magam :(((( nem a nézettségre megyek, elhiheted. Én inkább kínomban röhögök, mindenesetre loli jó kis párbeszédet indított a megjegyzésével, bár nem tudom,mi volt a célja, de ?szintén szólva nem is érdekel. Zavar egy kicsit, hogy egy ilyen oldalon összecsapnak az "indulatok". Nem az én oldalam/receptem az egyetlen, ahol ez megtörtént (ld. pl.intelligens krémeshez írt kommenteket, ott is egy "jóindulatú" hozzászólással indult az egész...) Annak idején azért regisztráltam ide, mert olyan sok- szerintem - jó receptem ven (sok saját) hogy gondoltam, hátha másokat is érdekel. És a tapasztalat azt mutatja, hogy tetszik az embereknek, amiket ide felteszek. És ez jó érzés, nekem ez különösen fontos, hiszen ez a hobbim, a szenvedélyem, mondhatni már gyerekkorom/tini korom óta....Valamint hozzátenném, hogy volt gyerekszobám, anyukám megnevelt, és ha nem tetszik egy recept, inkább csöndben maradok, de nem írok "kedves kis megjegyzéseket", mint egyesek. A "kedvencem" Petra garnélájához írt komment, miszerint ilyen sz@r receptet még életében nem látott, stb...

Törölt felhasználó

Drága Juci!Eszembe sem jutott hogy te kezdted volna a szópárbajt.Neked nincs miért szégyelni magad. A receptek amúgy is magukért beszélnek.A rosszindulatú hozzászólásokon meg mosolyogni kell.Néha én is úgy érzem jó lenne az ilyeneknek jól megmondani.Á..Minek..Ez egy jó kis csapat,kedves emberekkel.Ne tudd meg milyen jólesett mikor itt volt ez a nagy es?zés,mi is gondba voltunk és kaptam egy -két kedves szót.Az pedig hogy ki mennyire jó a f?zésben,az sokmindent?l függ.Te nagyon jó vagy azt tudom.A többiek akiket én nem szeretnék név szerint említeni,szintén nagyon jók.Annyira hogy legszivesebben itt ülnék egész nap és írogatnám nekik a hozzászólásokat.Na de f?zni is kell valamikor...:)Szóval akkor f?zzünk!Szívb?l szeretettel!Ez is egy f?szer,és legtöbbünknek van otthon.Ez az el?bbi hozzászólásokból látszik.Legyen szép napod!Szeretettel üdvözöl:Bogi

Törölt felhasználó

Szia Bogi, nem is azért írtam. Köszi a dícsér? szavakat. Én is szeretem a Te receptjeidet, ahogy én látom, a receptjeidet a hagyományok és a természetesség hatja át (pl. a kedvenceim a húspácok, illetve amilyen szakmaisággal írtál róla, de ehhez kommentet is írtam, ha jól emlékszem) Szóval no levespor/kocka, villámpácok és egyéb haszontalan kaják. A képed alapján olyan tipikus tyúkanyó-anyuka lehetsz:) nagyon szimpi.

Törölt felhasználó

Szia Juci!Igen az vagyok.Néha fáradt tyúkanyó.Nem vagyok túl bonyolult,az ételeim is ezt mutatják.Nagy család mellett ritkán jut id?m és energiám bonyolult dolgokra.Ámulattal csodálom azokat a recepteket,és f?leg az elkészít?iket, amelyekhez sok türelem és id? kell.Azért kipróbálok néhányat azokból is.Hát nem vagyunk egyformák.Ja most is pácolok ?zgerincet,nedves páccal.(Néha mégis bonyolult vagyok?Ugye nem?)Ezt még nem próbáltam eddig,de remélem jó lesz.Szerinted érdemes egyben megsütni?Szalonnával megt?zdelni.Elég nagy darab,egy pár napig biztosan pácolódni fog.Szép napot!Bogi

Törölt felhasználó

Szia Bogi, az el?bb írtam Neked egy csomó mindent, de elszállt.:(((( Na szóval, újra. Szerintem nem kell neki annyi id? pácolódni, az ?zgerinc csúcsmin?ég? alapanyag, gondolom, megbízható helyr?l szerezted. Szerintem célszer? lenne konfitálnod, vagyis, miután a páclét alaposan letörölted róla, annyi olvasztott zsiradékkal (nem olaj) amennyi ellepi, alacsony h?fokon (80 fok) sütöd mérett?l függ?en 5-6 órán át, a süt?ajtót résnyire nyitva hagyva (kitámasztod egy vékonyabb vágódeszkával). Nem kell aggódni az id? miatt, addig nyugodtan el is mehetsz otthonról, nem kell figyelni rá. Akkor kész, ha egy vékony pengéj? késsel beleszúrsz, már nincs ellenállás, de még nem túlkészült, szóval van még tartása. Tálalás el?tt a zsiradékot leöntve róla, serpeny?ben vagy süt?ben a küls? felületét megpirítod (oldalanként pár perc). Így a hús belül omlós marad, kívülr?l pedig szép pörzsanyag képz?dik rajta. Ha nem akarod azonnal fogyasztani, a zsiradékot sz?rd le (a pecsenyelében lév? "elemi részek" miatt könnyebben romlik) a húst tedd üvegbe/dobozba és a tiszta zsirídékkal leöntve h?t?ben hetekig eltartható. Ezért is nefezik "húsbef?tt"-nek, hiszen azt az eljárást csilliárd éve ismerték tartósításra (nagyanyáink a sparherd szélén, lábosban "konfitáltak" :))) Ennek az elkészítési módnak az el?nye, hogy a hús nem szárad ki (nem lesz szálas) ugyanakkor - pl. szárnyasoknál - a végs? m?veletnek köszönhet?en ropogós a b?re (mikrózva megynúlósodik..brrrr.) Ezért is alkalmazzák ezt a technológiát el?szeretettel csúcskonyhákon ( gagyi helyeken mikróznak:))) hiszen így csak a végm?veletet kell elvégezni, mikor a vendég rendel. Kacsa-libacombbal ugyanígy jársz el, el?tte az alábbiak szerint pácolod: durvaszem? só, bors, babérlevél, kakukkf?, fóliába becsomagolva, h?t?ben 3-4 óra, majd alaposan letörölgeted és a fentiek szerint megsütöd. Hát így hirtelen ennyi.

Gerzsó

Mintha lolival a loncsi szelleme tért volna vissza..., vagy tévedek?

Törölt felhasználó

Nem, kedves Zsóka néni, Loncsit határozottan megvédem, ? más stílusban írt, s azt annyira nem tudja megváltoztatni, amikor sok hsz-t kell írni. Másrészt ?t kedveljük, csak kicsit másként gondolkodik mint mi. ? is érzi ezt, s szerintem ? nem írna nekünk ilyet. Meg egyébként is odaírná a végére, hogy szeretettel...:)) Mrs Smith (majd ezután a véd?beszéd után pedig elolvasok néhány pszichológiakönyvet, mint lett nekem tanácsolva...hátha megtudom, mi a bajom...:-D )

P.

Ha nagyon komoly lenne, ne félj, mind itt vagyunk, segítünk! Jaj, csak nehogy majd emiatt nekem is szakirodalmat javasoljanak. :-S

Törölt felhasználó

:-DDD látom, függ? vagy Te is... Túl sok id?t töltessz itt...:))) Majd járunk csoportsegít? terápiára...:-DDD

Szabó Éva

H?ha..mennyi okos ember él közöttünk..és mi észre se vesszük..én csak egy kicsi porszem vagyok az oldalon, de inkább próbálok kit?nni a receptjeimmel, mint azzal, hogy másokat kritizáljak..én még azt is meggondolom soxor, hogy egy fantasztikus recepthez hozzá merjek-e szólni..de mostanában megjött a bátorságom, és leírom, ha valami nagyon tetszik :D ha nem, akkor se írok olyat, hogy én még ilyen rosszat nem láttam soha..nincs nekem mesterszakács vizsgám, hogy itt kritizáljak másokat..ha lenne se tenném..én egy szkeptikus, ironikus, csíp?s nyelv? ember vagyok..de ezt leginkább én szoktam élvezni, mikor magamon röhögök..annál nincs jobb szerintem :D régóta kalandozok ezen az oldalon, és a receptek kb. 70%-át már el is mentettem, azt hiszem..fél napokat tudok eltölteni a gyönyörködéssel és a nyálcsorgatással a gép el?tt..minden helyett..tanulás, f?zés, alvás..mind1..csak nézek..ámulok-bámulok..csodálom ezeket a csupa szív, kreatív embereket akik ilyen finomságokat osztanak meg velünk..illetve csak a recepteket, de a többi rajtunk múlik..soha nem mernék egy receptet leszólni, legfeljebb 8-10-szeri kipróbálás után megkérdezném, hogy vajon mit csinálhattam rosszul..mert bizonyára jó a recept,csak én voltam béna..egyébként, rájöttem, hogy függ? vagyok..ha egy napig nem nézhetem a NoSaltyt, már minden bajom van..ingerült vagyok,és nem tudom, mit?l..aztán rájövök :D nagyon sok hétköznapi étel van itt, de még több különlegesség :) Az oldal, a receptek és a kedves kis kukták hatására kezdtem ismerkedni a közel- és távol-keleti konyhákkal, és megérte :) immáron a kedvenc f?szereim egyike a fekete kardamom! :) És igen, felettébb szomorú, hogy valaki megpróbál energiát szívni másoktól az ? butasága vagy valami hiányossága miatt..mindig is elképzeltem egy világot, ahol senki nem bánt senkit, halványkék az ég, és a bárányfelh?kön lehet ugrálni..csend és béke honol..remélem, egyszer eljutok oda :) Végül még szeretnék megjegyezni valamit, így a b? lére eresztett "aprócska" hozzászólásom után: Imádom ezt az oldalt, és a szakácsokat is. Az receptek, a bemutatkozások, a kommentek mögé odaképzeltem az arcokat, a mozzanatokat..Például kedves kép él bennem Mrs. Smithr?l, akir?l nincs kép, de én látom lelki szemeim el?tt :) vagy Jr. Smithr?l :) biztos nagyon boldog család lehettek.. amilyen nekem nem jutott, és amilyenre én mindig is vágytam..

Törölt felhasználó

Drága eve! Hát engem sikerült meghatnod, nem szégyellem! :) Köszönjük a családunk nevében a kedves szavakat, és minimum annyi örömet kívánok Neked, mint nekem, nekünk megadatik, s ha lehet, még többet! Szeretettel: Mrs Smith

Szabó Éva

..aztán pl. Petra, vagy Harmathy Ildikó, vagy Juci..róluk van kép, de elképzelem a hangjukat, a gesztusaikat, ahogyan kipróbálják a recepteket,és ez olyan jó érzéssel tölt el..olyan békés..mintha hazatértem volna..ahogy Petra is írta.."az igazi barátság az, amelyikr?l nem tudod, mikor kezd?dött." Ez egy kedves, színvonalas és otthonos oldal..ne rontsuk el ilyen rosszindulatú megjegyzésekkel! Abból elég van mindenütt körülöttünk a világban..ne szaporítsuk..én mindenkit tisztelek,amíg megérdemli..f?leg az ismeretleneket..mindenkit megillet a tisztelet..szerintem ez így normális.. Remélem, sokan elolvassák majd ezt,és kicsit elgondolkodnak..A Nickelbacknek van egy száma..annyira igaz..If everyone cared a címe..ha kéri valaki, szívesen leírom magyarul is..Ha tehetném, jobbá tenném a világot. Remélem, sikerül valamennyire :) Kedves Juci! Nagyon jók a receptjeid,és igen..bevallom..rettent? irigy vagyok a képekre és az ötletekre is :D :D :D ezért kell nekem is dolgozni, hogy minél többet tanulhassak :) és minél többet elérjek..Ne add fel! Sokan bíznak benned, és olvassák, f?zik a receptjeidet, én biztos vagyok benne! ..Ja, sok fotóra irigy vagyok még azért.. :D lazacok, szuflék, sütik, huh :) még van mit tanulnom :D Bocsánat a hosszú írásért, de kijött..azt hiszem,ennyi a minimum..pedig én csak egy kis porszem vagyok :) Sok száz szónak is egy a vége:remélem, kicsit mindenkit megérint, amit írtam (nem azért, hogy nekem jó legyen) és egy kicsit jobbá válik..ha egy embernek sikerül, már megérte leírnom :) Ha minden nap csak egy ember változik, az már hatalmas siker, ugyanis rettent? sok nap van :) Na, megyek aludni :) Utóirat: csak az igaz gondolataim és érzelmeim voltak, amiket leírtam, nem szoktam olyat írni vagy mondani, amit nem gondolok komolyan..én ezekre az emberekre, akiknek olyan sok receptjük van fenn,jobbnál jobbak, távoli, virtuális mentorokként tekintek, akik nagyon sokat segítenek nekem :) remélem, Petra figyel valahol a távolból, és bólogat a háttérben :) ? volt az els?, akire felfigyeltem, nagyon érdekes volt..aztán jöttek a többiek is. :) Persze, nem tudtam azért mindenkit megemlíteni..aki nem látja a nevét, ne aggódjon, ha tetszik valami, úgy is le fogom írni :) le biz' én :D huh, ez nagyon sok lesz..tehát, tényleg megyek aludni..Ja,és senki nem születik úgy, hogy mindent tud! ezért kell az okosabbakhoz fordulni :)

Szabó Éva

Utóirat: bocs, Juci, hogy ezt a Te oldaladon kellett, de már engem is bosszantott ez a rosszmájúság.. ki nem állhatom az ilyeneket..és tényleg, az összes tiszteletem azoké, akik mindennap megállják a helyüket a munkában, feleségként, anyaként, és még a többi..remélem, egyszer én is képes leszek erre :) Egyébként, magunk közt szólva, a reklám sosem árt ;) Erre van egy angol közmondás: "In good times people want to advertise, in bad times they have to." Bár, ahogy az egyik bolt reklámjában hallható: "Nem kell ennek reklmá, megcsinálja ez magának!" :D Lényeg, hogy sokan vagyunk ,akik itt jóindulatúak, kedvesek, és ez maradjon is így! :) Sokra tartom a receptjeidet, amint lesz mascarpone a h?t?mben, sok desszertet ki fogok próbálni! T?led és persze másoktól is :) aztán, ha jutok valamire,felkerül :) Na, tényleg megyek..tele lesz velem az oldal..pedig nem vagyok magamutogató..de tényleg..bár,most összejött.. na,elég a szóból.. Békés, nyugodt szép álmokat mindenkinek!

P.

Szia Éva! Már épp lefekvéshez készül?dtem, amikor még megláttam, hogy 3 hozzászólást is írtál, gondoltam elolvasom. (Ááá, nem vagyok függ?....:-) Megérte! Mindannyiunk nevében azt hiszem, mondatom, nagy öröm mindig, amikor tapasztaljuk, hogy ilyen emberek sokasítják az oldal közösségét! És nyugodtan írj, írd le, ami a szíveden. Hiszen azért van itt mindenki. Néha egy recept alatt igen jó kis beszélgetés kerekedik, így kerülünk egymáshoz közelebb és ez nagyon szuper. Én a magam részér?l - bár az én nevemet nem említetted :-D - nagyon örülök, hogy köztünk vagy és remélem, maradsz még sokáig. Talán Te is töltesz fel neünk majd receptet! Bárhogy is legyen, itt a helyed! Sok puszi, jó éjszakát! AzEszter

Törölt felhasználó

Kedves eve, ugyan már, el ne kezdj itt menteget?zni, nagyon jól tetted, hogy leírtad, amit gondolsz. És nehogy azt hidd, hogy itt mindenki profi, tessék csak f?zni/fotózni/feltölteni!!!! Én is tiszta bénának érzem magam egyes képeimmel, nagyon-nagyon kezd? vagyok ebben a témában. Irigykedve nézem pl. Petra, Eszter, Hatmathy Ildikó, Smithék képeit, mindegyiknek saját egyénisége van. Mostanában, a f?oldalon lév? képeket nézve, már "sportot" ?zök abból, hogy kitaláljam, ez az Eszter képe...odakattintok és nini! Mindig bejön.:) (Például tegnap is a joghurtos cukkinivel...annyira tudtam, hogy az övé.

Törölt felhasználó

Jó olvasni a hozzászólásokat,lassan már csak egy fórum hiányzik,hogy ne a receptekhez irjuk le a személyes véleményeket,remélem Juci nem haragszik meg ha ide irok. Készitettem el már receptje szerinti ételt,és nem csalódtam...igaz nem irtam le mennyire izlett mert túlságosan teletömtem magam vele:)P. Igy jártam Eszterrel és Mrs.Smith-el,és Mucival,Harmathy Ildikóval,Petrával,Edittel,Olival és stb.stb.Elnézést akit,akiket nem emlitek.Ezúton is köszönet Nektek! Természetesen volt olyan recept is ami nem nyerte el a tetszésemet,de ez nem a szakács hibája,hanem max nekem van más izlésem.Izlések és pofonok.../kinek a pap kinek a paplan...:)/ Mindazonáltal sajnálom,hogy nem mindenki értékeli úgy ezt az oldalt ahogyan érdemelné,illetve a szakácsokat,mert bizony nagy segitség,márcsak ötlet szempontjából is. Emlékszem Nagymamám napi problémája volt,hogy mit f?zzön másnap a családnak...sajnos napjainkban már nem emlékszik úgy mint anno a receptekre,de a lelkeséde törhetetlen.Örülök,hogy mindazt elleshettem t?le gyerek fejjel amit a mai napig használok...sokszor csak 1-1 ételkészitésnél jut eszembe,hogy ezt honnan is tudom?...ááá Mama készitette igy! Energia vámpirok vannak,tudom viccesen hangozhat,pedig igy van...egyszer?en nem szabad kedvük szerint cselekedni,mindez provokativ jelleg?.Örüljünk,hogy nekünk van saját energiánk,nem szorulunk máséra:) Elnézést,ha soraimmal bárkit is zargattam,én örülök Nektek!:) További minden jót, üdvözlettel:Zuzu

Törölt felhasználó

Szia Zuzu, tegnap este éppen te jutottál eszembe, amikor valaki leszólta a BLT szendvicsedet elég "kedves" hangnemben....gondolom, milyen jól eshetett....

Törölt felhasználó

Szia Juci! Hmm,valóban nem esett jól pláne,hogy az els? receptem volt,de azóta bocsánatot kért!Azért ez is haladás:)Mindenkinek lehet rossz napja,na de ennyi...mint nálad(mármint a "kedves" rajongód)...tényleg hihetetlen némelyik némber. Kitartás!:) XO

Törölt felhasználó

2 napja azon gondolkodom, hogy loli nem biztos, hogy n?, hanem pasi...pl. l oli....

Törölt felhasználó

Szerintem n?,és még fejl?désben lehet...vagy kihagyta ezt az életszakaszt. Vagy passz....

Törölt felhasználó

Ja igen, az másodjára kimaradt, hogy 180-200 fokon végzed az utóm?veletet a süt?ben.

Törölt felhasználó

Na látod?Ez az amit?l csak ámulok bámulok.Ez az amit még tanulnom kell.No most...konfitálni fogok.Ma bepácoltam,holnap hozzá kezdhetetek?Vagy még ma éjszaka?Ha jól sikerül beküldhetem?Mindenképp megemlíteném kit?l kaptam a tanácsokat.Profi vagy az egyszer biztos.Köszi mindent.Üdv:Bogi

Hozzávalók

A csirkés fajitához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

20 laktató egytálétel 1 órán belül

Kolbász, sonka, virsli, tejföl, sajt... Ezekkel mind-mind laktatóbbá és ízletesebbé tudjuk varázsolni ételeinket. Mellé egy kis zöldség vagy rizs/tarhonya, és kész is az ebéd!

Ennyibe kerül évente, ha kapszulás kávét iszol

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 148 kapszulás, automata és manuális kávéfőzőt tesztelt. Vizsgálták az elkészített kávé hőmérsékletét, az eszpresszó minőségét, az elkészítési időt, a tejhabosítást, az energiafogyasztást és a tisztítást. Emellett pedig megosztottak pár hasznos tippet is, hogyan spórolj a kávéfőzésen.