Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeraguleves grízgombóccal

Csirkeraguleves grízgombóccal
Csirkeraguleves grízgombóccal
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Levesrajongók lévén minden héten legalább egyszer egy hasonló leves kerül az asztalunkra. Télen-nyáron gyorsan elkészíthető, és laktató.

hozzávalók / 4 adag

Leveshez

Grízgombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Leves: a csirkemellet megtisztítjuk a hártyáktól, megmossuk, és 5 literes fazékban feltesszük főni. A jó húsleves lényege, hogy a húst feltesszük a vízben főni, amikor felforrt, már csak lassú tűzön, fedő nélkül főzzük tovább, nem öntünk utána vizet, és folyamatosan leszedjük róla a habot. Ha felforrt, beletesszük a megmosott, nagy darabokra vágott sárgarépát és fehérrépát, sót, borsot, a felaprított zellerlevet, és körülbelül 15 perc után a felkockázott karalábét is. A karfiolt és burgonyát a legvégén tesszük bele a felaprított petrezselyemzölddel, és csupán 8-10 percet főzzük.
  2. Grízgombóc: szétválasztjuk a tojást, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a sóval, szerecsendióval, majd apránként hozzáadjuk a búzadarát, legvégén a felvert tojásfehérjét. Pár percig állni hagyjuk, majd kézzel kis gombócokat formázunk belőle és a levesbe tesszük, 3-4 percig fedő alatt lassú tűzön főzzük, majd elzárjuk a tüzet, és hagyjuk a gombócokat duzzadni
  3. Tálalása: frissen vágott petrezselyemzölddel.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 895
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

csirkeraguleves, grízgombócos raguleves, raguleves csirkéből

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

319
csirkemell filé 70 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
karalábé 0.5 közepes db
karfiol 1 kis db
burgonya 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 1 db
himalája só 1 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 3 l
tojás 1 db
búzadara 5 csapott ek
himalája só 1 csipet
szerecsendió 1 csipet