Nosalty Logó

Húsgombócleves Juditka konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Húsgombócleves Juditka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 204 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 818 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 25 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2342.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    2082 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 204 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9368.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    8329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11800 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 818 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 25 Kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A leveshez

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, ízlés szerint (karikára vagy csíkokra) feldaraboljuk.
  2. A répát és a petrezselyemgyökeret olajon megpirítjuk, felöntjük 2,5 l vízzel vagy húsleves alaplével, ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A darálthúst a hozzávalókkal összekeverjük, és 20 forintos nagyságú gombócokat formázunk.
  4. Amikor a leves felforrt, belerakjuk a kockára vágott krumplit és a gombócokat.
  5. 15 perc alatt készre főzzük.
  6. Cérnametélttel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 154546
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az állandó "vasárnapi ebédes húsleves" helyett szerettem volna valami újat kipróbálni! Túl nagyot nem mertem váltani, de megérte, hiszen isteni finom!  

Hozzászólások

kerha

Nagyon jól jött ez az ötlet, mert csak kevés darált húsom volt a vasárnapi leveshez. (Húslevest meg amúgy sem szeretek f?zni, a f?tt húst nem nagyon szeretjük, mindig marad bel?le.) Picit módosítottam rajta, így tökéletes lett. Karalábét is tettem bele, alaplé helyett vizet, és a zselé állagú "leveskockát" használtam (marhahúslevesest, 2 db-ot). A gombóchoz 30 dkg húst használtam, de így is lágy lett az 1 tojással, úgyhogy pici búzadarát és lisztet is tettem bele , épp, hogy ne essen szét. A végeredmény isteni lett, a gombócok állaga tökéletes (pedig most csináltam el?ször), és nem igényelt plusz levesbetétet. Bár legközelebb a húsimádó csöpp csajom miatt még több húsból fogok gombócot készíteni : ))) Köszönöm a receptet, sokszor el fogom készíteni!

lasvegas7

Nagyon fincsi lett! Köszönöm a receptet!! :D Els? húslevesem és nagyon jól sikerült. :P

Herbie

Ez a gombóc is nagyon finom: 1/2 kg darálthús 3-4 ev?kanál búzadara 1 egész tojás 1 csokor petrezselyemzöldje 1 db vöröshagyma kevés ?rölt kömény kevés bors (ízlés szerint) kevés olaj só ízlés szerint (vagy Vegeta) Elkészítés: 1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, mikor kész, rászórjuk az apróra összevágott petrezselyemzöldet, egyet még keverünk rajta, és lekapcsoljuk a gázt. 2. A húshoz hozzáadjuk a tojást, a 3-4 ev?kanál búzadarát, a Vegetát, és az ?rölt köményt meg a borsot, majd a már nem forró petrezselymes hagymát, és összedolgozzuk. 3. Hideg vízzel leöblített kezünkkel gombócokat formázunk, és a forrásban lév? levesünkbe dobjuk. Bármilyen levesbe kiváló, húslevesbe, zöldséglevesbe. Nagyon szépen egyben maradtak a gombócok, finomak és jó állagúak. Sajnos nem tudom kinek a receptje, itt a neten találtam már elég régen.)

Wendus

Szia ! Ma megf?ztem a recept alapján a levest,nagyon finom lett,köszi . Recept elmentve :)

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A leveshez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek