r
Nosalty Logó

Csirkeragu sajtgombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Csirkeragu sajtgombóccal
adag
Főzés
perc
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A sajtgombóchoz

Összesen 816 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A sajtgombóchoz

Összesen 3270 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A sajtgombóchoz

Összesen 116 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2504.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    875 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    2331 micro
  • β-karotin
    8478 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2302 micro
  • Lut-zea
    3859 micro
Összesen 816 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    220.5 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10018.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2116 mg
  • Nátrium
    6025 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3945 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    430 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    3501 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    9323 micro
  • β-karotin
    33913 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    9207 micro
  • Lut-zea
    15436 micro
Összesen 3270 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    333 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    329 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A sajtgombóchoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkét a leveskockákkal feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi.
  2. Közben a zöldségeket megpucoljuk.
  3. A répákat, a pórét karikára vágjuk, a hagymát kockára, a brokkolit rózsákra szedjük.
  4. Amikor a hús annyira megpuhult, hogy le tudjuk fejteni a csontról, lefejtjük, aprítjuk, és visszatesszük a levesbe.
  5. Hozzáadjuk a répákat, hagymákat, a kakukkfüvet és a rozmaringot.
  6. Amikor a zöldségek majdnem egészen puhák, hozzáadjuk a brokkolit, és belefőzzük a sajtgombócokat.
  7. Sajtgombóc elkészítése:
  8. A tejet a paradicsommal összeforraljuk, lehúzzuk a lángról, és hozzákeverjük a darát.
  9. Visszahúzzuk, és nagyon lassú fűtés mellett addig kevergetjük, míg összeáll.
  10. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat, tovább kevergetjük, míg langyosra hűl.
  11. Hozzáadjuk a sajtot és a tojást, fűszerezzük.
  12. Vizes kézzel gombócokat formálunk, és a levesbe főzzük.
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17824
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 01.

Ajánló

Nyáron friss rozmaring-, és kakukkfűágakat használjunk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeragu sajtgombóccal
Harmathy Ildikó 313 recept

Nagyon izgalmas ízű csirkeragu, a sajtgombóc pedig még rátesz egy lapáttal!

Hozzávalók

A csirkéhez

A sajtgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek