r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás nokedlivel és uborkasalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Misi apa
Csirkepaprikás nokedlivel és uborkasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Az uborkasalátához

Összesen 1456 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Az uborkasalátához

Összesen 5827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Az uborkasalátához

Összesen 112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2751 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2611 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    1498 micro
  • β-crypt
    219 micro
  • Likopin
    7637 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 1456 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    325.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    2160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6876.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    521 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    3693 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    3440.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    11004 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2238 micro
  • Kolin:
    1676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10443 micro
  • α-karotin
    637 micro
  • β-karotin
    5991 micro
  • β-crypt
    876 micro
  • Likopin
    30548 micro
  • Lut-zea
    3768 micro
Összesen 5827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    588 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Az uborkasalátához

Elkészítés

A csirkepaprikáshoz

  1. Csirkepaprikás:
  2. Kezdjük a csirke pucolásával, tokok, pihék eltávolításával, majd a csirke szétdarabolásával és átmosásával. Ezt követően feldaraboljuk a hozzávalókat, a hagymát apróra, a paradicsomot kockára, a paprikát pedig tetszés szerint, a fokhagymát fokhagymanyomón törjük át.
  3. Vegyünk elő egy nagyobb lábast, hevítsük fel benne a zsiradékot, majd rakjuk hozzá a vöröshagymát és a sót, pároljuk üvegesre, és rakjuk hozzá a maradék fűszereket (kivéve a pirospaprikát).
  4. Következő lépésként hozzáadjuk a húst, és alaposan átpirítjuk, ha ez megvan, jöhet a paradicsom és a zöldpaprika, sűrített paradicsom. Fedjük le, és pároljuk így tovább, néha nézzük meg, hogy nem kell- e alá víz, és óvatosan keverjük meg.
  5. Mielőtt a hús készre főne, a pörkölt felszínén lévő zsiradékhoz adjuk hozzá a pirospaprikát, majd fedőt levesszük róla, és ezután csak rázogatással keverjük, és sűrítsük vissza a szaftjára.
  6. Nokedli:
  7. Keverjük össze a sót és a lisztet, majd adjuk hozzá a tojásokat, és ezzel is keverjük össze.
  8. Adjunk hozzá vizet apránként addig, míg csomómentes, nyúlós tésztát nem kapunk.
  9. Fazékba forraljunk sós vizet, és nokedliszaggatóval szaggassuk bele a tésztát, ha feljött a víz tetejére, még egy fél percig forraljuk, majd tésztaszűrővel kiszedjük, és nagyon hideg vízzel alaposan leöblítjük.
  10. Ezt mindaddig megismételjük, míg el nem fogy a tészta. (Az alapos öblítés fontos, mert így nem ragad össze a tészta.)
  11. Uborkasaláta:
  12. Pucoljuk meg az uborkákat, uborkagyalun gyaluljuk le egy tálba.
  13. Készítsük el a salátalevet, öntsük rá az uborkára, és keverjük össze, tálalásig tartsuk hűtőben lefedve.
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12234
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Misi apa 7 recept

Jó pár receptkönyvet átnéztem, és úgy láttam, hogy ezt az ételt is többféleképpen készítik, de a tapasztalatom az, hogy a csirkepaprikáshoz egy egész csirke kell, ugyanis a csirkének minden része más ízű, és ez adja meg igazán az ízét, zamatát. Innen-onan csipegettem egy kicsit, és ez lett a végeredmény, szerintem tökéletes.

Hozzávalók

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Az uborkasalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek