r
Nosalty Logó

Paprikás csirke 8. - tojásos galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Paprikás csirke 8. - tojásos galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 705 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2823 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 705 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.4 g

Zsír

  • Összesen
    215.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    969 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3421 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1661 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    3384 micro
  • β-crypt
    750 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3374 micro
Összesen 2823 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát vágjuk finomra, a paprikát kockázzuk fel. (Előtte ellenőrizzük, mennyire erős, ha szükséges, távolítsuk el az erejét.)
  2. A hagymát pirítsuk a zsíron aranysárgára, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a tűzről levéve.
  3. Öntsük fel kevés szárnyasalaplével, vagy vízzel, adjuk hozzá a paprikakockákat, és pirítsuk zsírjára.
  4. Adjuk hozzá a csirkehúsokat, sózzuk meg, majd öntsek fel újból alaplével, illetve vízzel. Ne adjunk túl sok folyadékot, hiszen pároljuk a húsokat, nem pedig főzzük. Fűszerezhetjük némi őrölt köménnyel is, nem rontja el az ételt.
  5. A csirkéket kb. egy és egy negyedóra után vegyük ki az edényből, a levét pedig botmixerrel keverjük homogén állományúra.
  6. A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd a pörköltléből merjünk já egy jó merőkanálnyit, és azzal is keverjük simára (hőkiegyenlítés). Ezt követően lassan öntsük vissza a pörköltlébe, keverjük folyamatosan, és kevés tejszínnel dúsítsuk.
  7. Forraljuk össze, majd tegyük vissza a csirkehúsokat (a farhátat lehetőleg már ne), és pár percig még hagyjuk a tűzön, kis lángon.
  8. Tálaljuk nokedlivel, vagy (mint jelen esetben) tojásos galuskával.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 21179
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 07.

Ajánló

Lehetőleg mindig lábasban készítsük, ne használjunk fazekat. A lábasban a húsokat kellőképpen el tudjuk teríteni, meggátolva ezáltal, hogy sok folyadékot adunk hozzá, és pörkölt csirke helyett főtt csirkét készítünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Paprikás csirke 8. - tojásos galuskával
Kornél 167 recept

Különösebb story nélkül, ez egy klasszikus csirkepaprikás. Gyors, könnyű, magyaros étel.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.