r
Nosalty Logó

Csirkepörkölt krumplifőzelékkel

GyGitta
Csirkepörkölt krumplifőzelékkel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirkepörkölt

Krumplifőzelék

687
Kalória
38.8g
Fehérje
36.3g
Szénhidrát
42.6g
Zsír
302.1g
Víz
160.3g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkepörkölt

Krumplifőzelék

Összesen 687 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkepörkölt

Krumplifőzelék

Összesen 4126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkepörkölt

Krumplifőzelék

Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2152.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    1567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    302.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 687 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.9 g

Zsír

  • Összesen
    255.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12914.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    2340 mg
  • Nátrium
    9403 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    218 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1812.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2760 micro
  • β-crypt
    502 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2012 micro
Összesen 4126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

Csirkepörkölt

  1. A hagymát finomra vágjuk, és a zsiradékban megdinszteljük.
  2. Az aranysárgára, őzbarnára megpirított hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, majd hogy ne égjen le kis vizet öntünk hozzá.
  3. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, télen egy kis lecsót. Ha nincs paradicsomunk, akkor tökéletes a 100%-os paradicsomkonzerv is. Érdemes nyáron kicsumázott paprikákat és paradicsomot lefagyasztani, és főzéshez azt használni.
  4. A pörköltalapba tegyük bele a feldarabolt csirkét, jól forgassuk át a szafttal, majd sózzuk meg. A csirke levének elfőzése után mindig csak kis vízzel öntögessük fel, egészen az elkészültéig.
  5. Amíg rotyog a pörkölt, készítsük el a köretet.

Krumplifőzelék

  1. A kockára vágott burgonyát, az egészben hagyott hagymával együtt, sós, babéros vízbe tegyük fel főni.
  2. Amikor már majdnem puha a krumpli, vegyük ki a főtt hagymát és a babérleveleket.
  3. Készítsünk rántást. A zsírt egy serpenyőben hevítsünk fel, tegyük bele a lisztet, pirítsuk zsemleszínűre, és öntsük fel hideg vízzel. Keverjük csomómentesre, és folyamatos kavarás mellett csorgassuk bele a főzelékalapba. Kicsit forraljuk együtt. A végén ízesítsük tejföllel. Aki akarja, pár csepp ecettel vagy citromlével savanyíthatja a főzeléket.
  4. Amennyiben habarással készítjük a főzeléket, akkor fél pohár tejfölbe tegyük a lisztet, kanalazzunk hozzá a krumpli főzőlevéből, és alaposan kavarjuk ki (hőkiegyenlítés). A keveréket öntsük a krumplihoz, és ízlés szerint savanyítsuk a kész főzeléket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p

Tegnap hortobágyi palacsinta készült. A hozzávaló csirkepörköltből néhány csirkecombot megmentettem a mai ebédhez. Köretnek mindenképpen főzelékben gondolkodtam, s mivel régen ettünk burgonyát, a krumplifőzelékre esett a választás. Ez az a főzelék, amelyhez mindig van itthon hozzávaló, és nem mellékesen szeretjük is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...