Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepaprikás 5. (fokhagymás)

Csirkepaprikás 5. (fokhagymás)
Csirkepaprikás 5. (fokhagymás)
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nokedli készítését ily módon drága Anyósomtól tanultam és valahogy így mindenkinek jobban ízlik.

  

hozzávalók / 4 adag

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

ajánlat

A habaráshoz azért adok keményítőt, mert így kevesebb liszt kell és az étel ízét nem befolyásolja!
   

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst jól megtisztítjuk, megmossuk (a bőrét rajta hagyom, így jobb ízű lesz).
  2. Felvágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát.
  3. Az olajba tesszük, megfonnyasztjuk
  4. Hozzáadjuk a csipet borsot, a pirospaprikát, jól összekeverjük.
  5. Beletesszük a csirkehúst, átforgatjuk.
  6. Hozzáadjuk a megmosott paradicsomot és paprikát.
  7. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi és megsózzuk.
  8. Lassú lángon puhára főzzük.
  9. Összekeverjük a 2 ek lisztet és a 2 ek keményítőt és hozzáadjuk a tejfölhöz, majd csomómentesre keverjük.
  10. Hozzáadunk egy kis hideg vizet és az egészet keverés közben beleengedjük a csirkepörköltbe.
  11. Újraforrásig hagyjuk rotyogni, majd lekapcsoljuk.
  12. A nokedlihez összekeverjük a hozzávalókat és forró vízbe szaggatjuk, majd 1 -2 percig főzzük és szűrővel kiszedjük. Leöblítjük hideg vízzel, lecsepegtetjük és egy tálba rakjuk.
  13. Tálaláskor a csirkepaprikás tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 251
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lolaci

Mióta szakács: 2009.10.30.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás csirkepaprikás, fokhagymás csirkepörkölt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babar-G
Babar-G / Babar-G Mon, 2012-03-12 17:41

Hát' igen a jóóó öreg okító mester...hiiii
Szerintem meg finom lehet ez a féle csirkepaprikás is...ahány ház annyi szokás ...
Én pl nem szeretem az olivát sem az olajat sem a bogyót.. akkor álljak neki csak azért leosztani mert nem sima n.olajjal van írva a recept? -röhejes! pl itt a receptben én az olajat helyettesíteném ha elkészíteném ezt a finom ételt..de nem "okítom" le az elkészítőjét ...;) ahogy te teszed!
Persze ha én is tanyán élnék akkor én is nevelnék háztájí állatokat, + zöldségeket, stb. sőt magam préselném az olajat is..:D
Igen is mindenki ínye-kedve szerint alkot a konyhába/főztjén...megj.ném hogy olykor-olykor sokkalta finomabb egy megvariált recept mint az eredeti...;)
Ha nem variálna az ember 1-1 ételen akkor a nagy madzsaroknak csak kb 2 db ételük lenne azt ennyi.

Tarackos
Tarackos / Tarackos Mon, 2012-03-05 16:23

Paprikást olívával....szentségtörés na és a keményítő.Ráadásul belekevered a pörköltbe.Azért néz úgy ki az ételed,hogy elmegy az ember kedve az evéstől.(nem akartam durvább hasonlattal élni)

lolaci
Lolaci / lolaci Mon, 2012-03-05 20:21

Megnéztem /volna/ a receptjeidet,miért is vagy mással ilyen kritikus,de hát nincsen egy elárvult recepted sem,persze e mellett teljes mellszélességgel kiállsz a mangalica és a stb "alap"zsírok mellett,és nem használsz semmi kemikáliát!!.... :) jó neked... "A konyha egy alkotóműhely. Legyen tiszta maximálisan!"-ezt tőled idéztem.....-ehhez képest egy hatalmas macskafej néz vissza az oldaladról,ahelyett hogy recepteket lehetne olvasni...-ez meg az én gyomromat kavarja fel.../pedig 3 kandúrom van .../
Bár úgy látom,a receptfeltöltések helyett a többieket is rendesen osztod,de ha ez neked jó,csak egészen nyugodtan.Hiszen véleménye mindenkinek lehet.

További szép kötekedős napokat !

1740
csirke felsőcomb 1.5 kg
olívaolaj 1 dl
vöröshagyma 4 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 4 kk
bors 1 csipet
paradicsom 1 kis db
zöldpaprika 1 db
víz 1 dl
0 ízlés szerint
tejföl 450 g
finomliszt 2 evőkanál
étkezési keményítő 2 evőkanál
petrezselyem 1 teáskanál
finomliszt 50 dkg
tojás 3 db
0 ízlés szerint
víz 2 dl