r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás 5. (fokhagymás)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lolaci
Csirkepaprikás 5. (fokhagymás)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 1751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 7001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    101 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 1751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.4 g

Zsír

  • Összesen
    403.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2055 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6793.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    487 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    3435 mg
  • Nátrium
    1438 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2361 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1132 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    2625 micro
Összesen 7001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    52 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Elkészítés

A csirkepaprikáshoz

  1. A csirkehúst jól megtisztítjuk, megmossuk (a bőrét rajta hagyom, így jobb ízű lesz).
  2. Felvágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát.
  3. Az olajba tesszük, megfonnyasztjuk
  4. Hozzáadjuk a csipet borsot, a pirospaprikát, jól összekeverjük.
  5. Beletesszük a csirkehúst, átforgatjuk.
  6. Hozzáadjuk a megmosott paradicsomot és paprikát.
  7. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi és megsózzuk.
  8. Lassú lángon puhára főzzük.
  9. Összekeverjük a 2 ek lisztet és a 2 ek keményítőt és hozzáadjuk a tejfölhöz, majd csomómentesre keverjük.
  10. Hozzáadunk egy kis hideg vizet és az egészet keverés közben beleengedjük a csirkepörköltbe.
  11. Újraforrásig hagyjuk rotyogni, majd lekapcsoljuk.
  12. A nokedlihez összekeverjük a hozzávalókat és forró vízbe szaggatjuk, majd 1 -2 percig főzzük és szűrővel kiszedjük. Leöblítjük hideg vízzel, lecsepegtetjük és egy tálba rakjuk.
  13. Tálaláskor a csirkepaprikás tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11405
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 24.

Ajánló

A habaráshoz azért adok keményítőt, mert így kevesebb liszt kell és az étel ízét nem befolyásolja!    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkepaprikás 5. (fokhagymás)
Lolaci 9 recept

A nokedli készítését ily módon drága Anyósomtól tanultam és valahogy így mindenkinek jobban ízlik.   

Hozzávalók

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!