Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemellpörkölt Bridge konyhájából

Csirkemellpörkölt Bridge konyhájából
Csirkemellpörkölt Bridge konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű csikepörkölt készítésénél jöttem rá, hogyha a lecsós alapot összeturmixolom, akkor egy nagyon finom, sűrű szósz lesz belőle, amelyben valahogy még jobban érvényesülnek az ízek. Annyira jól sikerült, hogy azóta nálunk a pörkölt mindig így készül. Nekem személy szerint ez az egyik kedvenc ételem!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A legfinomabb: szaggatott apró galuskával és kovászos uborkával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott csirkemelleket kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, és félretesszük.
  2. Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk. Gyors kevergetés mellett rászórjuk a pirospaprikát, és azonnal felöntjük a vízzel.
  3. Ha zsírjára sült, hozzáadjuk a lecsót, majd ízlés szerint a sót, és lefedve (de többször megkevergetve) pároljuk kb. 10 percig.
  4. Majd lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott csirkemelleket, a leveskockát és a csípős paprikát, és a hús puhulásáig főzzük.
  6. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, és petrezselyemmel meghintjük. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 119 172
elküldve: 13
receptkönyvben: 430
elkészítve: 48/57
Facebookon megjelent: 3

szakács

bridge

Mióta szakács: 2012.08.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepörkölt apró galuskával, csirkemell lecsószószban, pörkölt csirkemellből

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tpi964
tpi964 Sun, 2018-04-22 16:08

Kedves Bridge!

Egy újabb férfi kotyvasztóként jelentkezem, a csirkepörkölt (paprikás) egészen más ízvilágát mutattad meg. (Csak azért is tettem bele két leveskockát,mert hogy rögtön dupláztam). A hozzászólások alapján bátran. Emiatt is írtam , hogy más is nyugodtan vágjon bele az elkészítésbe.Köszönöm . Üdv.

Bimi
Bimi Wed, 2015-01-07 19:17

Kedves Bridge!
Elkészítettem! Úgy látom, főzőcskéző férfitársaim közül egy visszajelzés érkezett csak, így én lennék a második fickó, aki "számot ad" receptedről. Némi változásokat eszközöltem. Én nem lecsósra vettem a formát. Leveskocka helyett a pörköltalap zselét használtam, valamint az alapba amit összeturmixoltam, került hagyma, paprika, paradicsom és kolozsvári szalonna. A lé tekintetében kissé túllőttem a célon, de ezt orvosoltam egy kis étkezési keményítővel. Én sohasem szoktam főztemet dicsérni, ezt megtette helyettem Feleségem és Gyermekeim. Receptedet nagyszerűnek találtam és nem csak én! Boldog új évet, nagyon jó egészséget és erőt, egészséget a további ilyen szenzációs receptek kigondolásához! Üdvözlettel: Bimi

u.bridge
bridge / u.bridge Tue, 2015-03-03 12:51

Kedves Bimi,
Elnézést, hogy csak most válaszolok. Pedig igazán jól estek a soraid! Nagyon örülök hogy finom lett! A kolozsvári szalonna jó ötlet én is ki fogom próbálni! Köszi a visszajelzést! Bridge

valijja
valijja Mon, 2013-07-01 22:09

Szerintem nagyon finom!!!A hugom aki nem egy konyhatunder :) evett nalam es azota minden heten elkesziti :)

kfvera
kfVera / kfvera Thu, 2013-05-09 12:11

Nekem egy kicsit fura, hogy a husi nincs megpirítva, ez azért van, hogy ne száradjon ki? Diétázunk a kedvesemmel és már ölni tudnék egy jó pörköltért, amihez persze rizslisztből főzhetek nokedlit, de eddig nem mertem csirkemellből elkészíteni, nekem az valahogy nem pörkölthús, viszont így, hogy látom másnál, kezdek kedvet kapni. :)

u.bridge
bridge / u.bridge Thu, 2013-05-09 13:19

Kedves Kfvera,
Igen egyrészt így kevésbé lesz száraz a husi, másrészt ha előbb tennéd bele, akkor a turmixolás előtt kerülne bele és akkor elég nehéz lenne egyenként kihalászni a kockákat, hogy csak a lecsós alapot tudjuk összeturmixolni.
De azt is csinálhatod, hogy külön serpenyőben egy kis hagymán megpirítod a husit és majd így teszed bele. Így is biztos finom.
Mivel mi a legtöbbször csak szárnyas húst eszünk, sokszor készítettem ilyen és hasonló ételt is csirkemellből és nem csalódtam. Egy kicsit több fűszerre van szükség hozzá szerintem (mert a csirkemellnek semlegesebb az íze) de amúgy nagyon finom és diéta szempontjából ideális :)
Sok sikert!
Bridge

Sancho
Sancho Sat, 2012-11-24 07:55

Hát, olaj, meg leveskocka nekem jön össze. Ez meg esetleg paprikás, nem pörkölt!

u.bridge
bridge / u.bridge Sun, 2012-11-25 09:35

Végülis nevezhetjük, aminek akarjuk. De nálunk ez a 'pörkölt' kategóriába tartozik.
Nem is a nevén van a lényeg, hanem az elkészítési módjában!
A leveskockát sokan szokták kritizálni, de nem kötelező használni! Számomra egy kellemes ízfokozó, én sok ételhez használom.

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-25 10:31

Leveskockát érdemes házilag is elkészíteni, nem nagy dolog, 1 óra macera, s tart egy félévet is.

Katicabogaram
Katicabogaram / Katicabogaram Fri, 2012-11-23 17:45

Kedves Bridge!
Nagyon jó ötlet a lecsóalap összeturmixolása. Legközelebb én is kipróbálom így. Nagyon gusztán tálaltad a pörit! :)
Üdv.:
Bogi

u.bridge
bridge / u.bridge Sun, 2012-11-25 09:24

Kedves Bogi,
Nagyon köszönöm! Olyan, mintha egy teljesen más étel lenne a végeredmény, pedig csak a szaft lesz tőle sűrűbb és ezáltal tartalmasabb. Próbáld ki és majd írd meg hogy ízlett!
Szép napot!
Bridge

308
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
lecsó 350 g
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
víz 1 dl
napraforgó olaj 4 ek
leveskocka 1 db
csípős fűszerpaprika 1 kk
tejföl 3 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint