Amerikai paprikás csirke pennével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0 kcal
-
75g zöldség alaplé5 kcal
-
150g konzerv paradicsom24 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g penne464 kcal
Összesen
1001
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0 kcal
-
300g zöldség alaplé21 kcal
-
600g konzerv paradicsom96 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g penne1855 kcal
Összesen
4007
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
36.1g csirkecomb40 kcal
-
1.5g olívaolaj14 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0 kcal
-
10.8g zöldség alaplé1 kcal
-
21.7g konzerv paradicsom3 kcal
-
7.2g tejföl14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.1g penne67 kcal
Összesen
144
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1287.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 298.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4118 micro
-
Lut-zea 273 micro
Összesen
1001
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164.3 g
Zsír
-
Összesen 173.6 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 602 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5150.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 433 mg
-
Kálcium 585 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 460 mg
-
Foszfor 2069 mg
-
Nátrium 1554 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 436.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1193.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 526 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1289 micro
-
Kolin: 382 mg
-
Retinol - A vitamin: 388 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1641 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 16470 micro
-
Lut-zea 1091 micro
Összesen
4007
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 595 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
0.5 dl olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 csapott ek finomliszt
-
3 dl zöldség alaplé
-
60 dkg konzerv paradicsom
-
2 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 dkg penne
Elkészítés
- A csirkecombokat megmossuk, alsó és felső részre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk őket.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és oldalanként 5-6 perc alatt szép aranybarnára és ropogósra sütjük a combokat.
- Kivesszük őket a serpenyőből, majd a visszamaradt olajba tesszük a finomra vágott vöröshagymát. 2-3 percig kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, és újabb 1-2 percig kevergetjük.
- Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd hozzáadjuk a füstölt fűszerpaprikát is, és 1 percig keverjük. Felöltjük az alaplével, és kis lángon csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot és jól elkeverjük. Az egész szószt egy nagyobb, magas falú kerámiaedénybe vagy tepsibe öntjük, majd ráültetjük a csirkecombokat, és 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk 30 percre.
- Közben kifőzzük a tésztát. Ha kész, a combokat kivesszük a kissé besűrűsödött szószból, majd belekeverjük a tejfölt. A tésztára kanalazzuk a szószt, majd rátesszük a csirkecombokat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 252
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9951
- Feltöltés dátuma: 2019. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1485 recept
A hiedelemmel ellentétben az amerikaiak is készítenek szaftos csirkét, persze nem nokedlivel, hanem tésztával, leginkább pennével. A tejföl helyett tejszínt használnak, de mi itt most maradtunk a legjobb krémesítőnél.