r
Nosalty Logó

Amerikai paprikás csirke pennével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Amerikai paprikás csirke pennével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4118 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5150.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    433 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    2069 mg
  • Nátrium
    1554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1289 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1641 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    16470 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 4007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    595 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, alsó és felső részre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk őket.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és oldalanként 5-6 perc alatt szép aranybarnára és ropogósra sütjük a combokat.
  3. Kivesszük őket a serpenyőből, majd a visszamaradt olajba tesszük a finomra vágott vöröshagymát. 2-3 percig kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, és újabb 1-2 percig kevergetjük.
  4. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd hozzáadjuk a füstölt fűszerpaprikát is, és 1 percig keverjük. Felöltjük az alaplével, és kis lángon csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot és jól elkeverjük. Az egész szószt egy nagyobb, magas falú kerámiaedénybe vagy tepsibe öntjük, majd ráültetjük a csirkecombokat, és 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk 30 percre.
  5. Közben kifőzzük a tésztát. Ha kész, a combokat kivesszük a kissé besűrűsödött szószból, majd belekeverjük a tejfölt. A tésztára kanalazzuk a szószt, majd rátesszük a csirkecombokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 252
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9951
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hiedelemmel ellentétben az amerikaiak is készítenek szaftos csirkét, persze nem nokedlivel, hanem tésztával, leginkább pennével. A tejföl helyett tejszínt használnak, de mi itt most maradtunk a legjobb krémesítőnél.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek