Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-máj nokedlivel

Gombás-máj nokedlivel
Gombás-máj nokedlivel
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunkban közkedvelt étel. Mikor még nem voltam jóban a gombával, vagyis nem szerettem, akkor a májat részesítettem előnyben, majd mikor jóban lettünk a gombával, akkor már teljes mértékben kiélvezhettem az ízeket.

 

hozzávalók / 4 adag

A gombás májhoz

A nokedlihez

ajánlat

Ajánlom, mert egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon laktató.
Természetesen a mennyiségeken lehet változtatni, kinek mi ízlik jobban, abból többet-kevesebbet tenni bele.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat és a szívet megtisztítjuk. Jól átmossuk, majd kis kockákra vágjuk. (Ha nincs hozzá szív, az nem baj.)
  2. A gombát is előkészítjük, és kis szeletekre vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk.
  3. A gombát és a szívet olajon kevés sóval megdinszteljük. Mikor már elfőtte a levét, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és azzal is pirítjuk. Majd a tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. (vagyis pörköltnek készítjük fel) Öntünk hozzá kevés vizet és majdnem készre főzzük.
  4. Hozzáöntjük a kockákra (kb. 1x1cm) vágott csirkemájat és készre főzzük. Már nem kell sokáig főzni a májjal.
  5. Nokedlivel tálaljuk

  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 384
elküldve: 0
receptkönyvben: 160
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Risi

Mióta szakács: 2010.04.19.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-májas ragu galuskával, gombás-májas pörkölt, hús nélküli gombás-májas ragu,

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed Sun, 2012-02-05 23:51

Kedves Sanhco ! A máj anatómiailag együtt van a szívvel . Biztos nem szedtél még szét csirkét:)) A szívburokkal kapcsolódik hozzá a májhoz .Ez nem biztos ,hogy pontos tudományos elnevezése :)))))))))))))) Általában így együtt árulják:)) Üdv Edit

Sancho
Sancho Mon, 2012-02-06 10:24

Egyáltalán nincs együtt a szívvel! A Szív a két tüdővel van kapcsolatban. Amit Te erősítesz, az az egyik veséje. Különben hentes vagyok, s tudom mi van egy állatban.

laraed
Edit / laraed Mon, 2012-02-06 12:47

Kedves Sancho !A másik veséje hol van???:))))))))) Amire Te gondolsz az a "pöttye" / a gyerekeim így nevezték kicsi korukban/ :)) A veséje az a gerinc oszlop mellet kétoldalt található a far részén Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Mon, 2012-02-06 12:13

Kedves Sancho ! Ezt most komolyan mondod??? Vagy csak viccelsz??? Te biztos , hogy nem bontottál még szét csirkét:))))))))))))) Üdv Edit

Sancho
Sancho Mon, 2012-02-06 12:17

Ajánlok olvasásra egy madártani anatómiakönyvet. Ha már nagyokoskodik, akkor ebből letisztulhatna. Tisztelettel!

laraed
Edit / laraed Mon, 2012-02-06 12:26

Kedves Sancho ! Nem kell nekem Madártani Anatómia könyv :)) Nagyon sok csirkét , tyúkot bontottam már szét , és tudom , hogy a májat úgy kilehet venni a testből , hogy együtt marad a szívvel , és így lehet venni a hentesnél.Természetesen van olyan üzlet ahol szétszedve is lehet külön csak szívet , és csak májat venni , de hidd el nekem , hogy sok helyen egyben árulják: De tudod mit ha legközelebb veszek májat lefényképezem neked . Üdv Edit

Sancho
Sancho Mon, 2012-02-06 12:29

Tudja Edit, az itteni hentesnél szétszedik darabokra a szárnyast. Mindent külön. Elég kezdő lehet a hentes, mert a szív esetleg a zúzával találna az állaga szerint, nem a puha májjal, de hát lelke rajta. Ha disznót vág, szóljon, nehogy a hájat kiolvasszák szalonna helyett.

laraed
Edit / laraed Mon, 2012-02-06 12:43

Kedves Sancho ! Még mindig azt állítom , hogy nem szedtél még szét csirkét . Gondolom az ottani hentesnél szoktad venni darabokban :))) Szerinted ha én is, és más is azt írja , hogy egyben van a csirkemáj a szívvel, és így lehet venni akkor hazudunk?? A hentes pedig kb 30 éve volt kezdőnek nevezhető:)) Bontottál már szét csirkét ???? Választ várok, mert ez kérdés volt , és nem költői:)))) Különben nyugodtan tegezhet a neten ez a szokás:))) Üdv Edit

Sancho
Sancho Mon, 2012-02-06 12:47

Igenis bontottam szét csirkét, az első nagyanyám mutatta meg 22 évvel ezelőtt. Erdélyben pedig különszedünk mindent. Úgy házilag, mint a húsfeldolgozónál. Tisztelettel!

laraed
Edit / laraed Mon, 2012-02-06 12:52

Kedves Sancho ! Akkor Erdélyben más csirkék nőnek mint Magyarországon? Nem hinném. :)) Itt is külön tudnak szedni mindent , de attól még lehet egyben is nem ??? Mert csak azt lehet különszedni ami előtte egyben volt:)))
Üdv Edit

Sancho
Sancho Mon, 2012-02-06 13:33

Különben a választ már rég megkaptam. Ha szó szerint értette, akkor maradjon a tyúkoknál. Tiszteltetem!

laraed
Edit / laraed Mon, 2012-02-06 14:00

Kedves Sancho ! Magának is a legjobbakat:)) Maga kezdet okítani mást ,én csak a védelmére keltem , mert igaza volt:)) Még ha ez nem is tetszik az állítólagos hentesúrnak:)) Ezzel zárom a vitát :)) Üdv Edit

Sancho
Sancho Mon, 2012-02-06 14:32

Maga az "állítólagos"... Jöjjenek el, szívesen látom egy disznótorosra!

laraed
Edit / laraed Mon, 2012-02-06 15:07

Kedves Sancho ! Köszönöm a meghívást :)) Címet és időpontot egyeztetünk majd ? Üdv Edit

Risi13
Risi / Risi13 Fri, 2012-02-03 12:39

Kedves Sancho!
Nem nőtt ki a májon a szív, csak ha boltban veszed, akkor szívvel együtt adják a májat egyes helyeken. Köszönöm "építő" hozzászólásod! Risi

Yve
Yve / Yve Wed, 2011-05-25 05:54

Szia Risi! Mit szólsz, családom visszafütyölte azt a mártásos gombát, amit múlt héten nokedlivel tálaltam ............... ezúttal puliszkával..............egyre finomabb(nak) tűnt :-)))) S van egy gyanúm: -hogy még jó ideig sláger marad. :-))
Köszi mégegyszer, szia Évy

Yve
Yve / Yve Thu, 2011-05-19 08:29

Alairoooom Risi, ahogy irod: nagyon fini, nekem(unk) is tetszett! Megegyszer kosziiiiiiiii :-)))

Jah...es meg lehet bolonditani egy kis tejfollel ... maskor is elkeszitjuk.
Vidam hetveget, szia

Risi13
Risi / Risi13 Thu, 2011-05-19 13:44

Örülök, hogy ízlett! :-) Jó ötlet a tejföl, biztosan még finomabb.. ki fogom próbálni!
Szép hétvégét! Szia

Yve
Yve / Yve Wed, 2011-05-18 08:11

Sosem probaltam a gombat-majjal. Nagyon tetszik ez a valtozat... es meg ma kiprobalom, mert nokedli melle kerestem valamit. (bar nem szoktam felengedni vizzel a gombaporkoltet, lehet itt azert szukseges, mert maj is lesz melle...nem kifogasolom a recepted, de megprobalom, hogy igyis csak fedo alatt parolodjon)
A nokedlit is az a recept szerint fogom probalni, amivel te ajanlottad :-))
Kosziiii, Evy

Risi13
Risi / Risi13 Wed, 2011-05-18 11:35

Kedves Evy!
Köszi, hogy kipróbálod. Remélem ízleni fog! :-) Szerintem nagyon fini! Risi

561
csirkemáj 8 db
gomba 10 közepes db
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 400 g
tojás 1 db
1 teáskanál
víz 3 dl