Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemelles rakott makaróni

Csirkemelles rakott makaróni
Csirkemelles rakott makaróni
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom és laktató étel, a jó öreg bolognai makaróni, egy kis rakottas csavarral! :) Isteni!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Aki a hosszú makarónit szereti, azzal is elkészítheti, az én verzióm a rövid változattal készült, valamint chilivel, de ez el is hagyható!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a paprikát, összekeverjük, majd beletesszük a kockára darabolt csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig sütjük.
  2. Közben feltesszük a tésztát lobogó sós vízben főni (al dente).
  3. Beletesszük a paradicsomszószt, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
  4. Beletesszük a lisztet, és jól elkeverjük, majd a tejföllel is összedolgozzuk.
  5. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, beleütjük a tojásokat, beleöntjük a tejfölös szószt, és jól összekeverjük.
  6. Kivajazott és kimorzsázott tepsibe öntjük a tésztás keveréket, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és zsemlemorzsával, hogy jó ropogós legyen. Kis vajat is dobálhatunk a tetejére, valamint chilit is szórhatunk rá, valamint meg is sózhatjuk a tetejét, hogy az is finom ízes legyen! Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 185
elküldve: 0
receptkönyvben: 126
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
105 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált húsos rakott tészta, bolognai makaróni rakottasan, rakott bolognai tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

854
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
makaróni 50 dkg
paradicsomszósz 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
tejföl 3 dl
tojás 3 db
majoranna 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
trappista sajt 15 dkg
zsemlemorzsa 2 ek