r
Nosalty Logó

Spenótos ricottás torta pennével

Glaser
Spenótos ricottás torta pennével
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

751
Kalória
36g
Fehérje
63.3g
Szénhidrát
39.5g
Zsír
260.4g
Víz
293.6g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2171.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    260.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    440 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5142 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11234 micro
Összesen 751 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4342.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    520.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    880 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    715 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10284 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22468 micro
Összesen 1501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, és hagyjuk szűrődni.
  2. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a kétféle hagymát, és üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot, további 2-3 percig dinszteljük, míg a spenót összeesik és a víz elpárolog. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  4. Egy 20 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kikenünk. A tortaforma alját alufóliába csomagoljuk.
  5. A parmezánt finomra reszeljük, 2 ek-nyit félre teszünk, a maradékot elkeverjük a tojással, ricottával és tejszínnel. Sóval, borssal fűszerezzük.
  6. A tésztát összekeverjük a spenóttal és a tejszínes-tojásos keverékkel. Az előkészített formába öntjük, megszórjuk a maradék parmezánnal, alufóliával letakarjuk.
  7. Betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig sütjük, majd az alufóliát eltávolítjuk, és további 15 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 12 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

4 személyre a receptben megadott mennyiségeket megduplázzuk, és egy 26 cm-es átmérőjű tortaformában sütjük.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...