r
Nosalty Logó

Csirkemell zöldségágyon

Glaser
Csirkemell zöldségágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

537
Kalória
41g
Fehérje
29g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
398.2g
Víz
150.9g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
11.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    398.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1081 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3463.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1048 mg
  • Nátrium
    1641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    796.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18560 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 1076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    548 micro
  • β-karotin
    1315 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, mossuk. A sárgarépát szeletekre vágjuk, a karalábékat hat részre, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. Az előkészített zöldségeket a forró vajon megdinszteljük, felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve 10 percig főzzük.
  3. A húst megmossuk, szárazra töröljük. Borssal fűszerezzük, majd mindegyiket egy-egy bacon szeletbe tekerjük. A forró olajban oldalanként 5-7 percig sütjük.
  4. A lisztet elkeverjük a tejszínnel, a zöldségekhez öntjük, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. A sajt 2/3-át felolvasztjuk a mártásban. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A zöldségeket egy kivajazott tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött csirkemelleket, megszórjuk a maradék sajttal.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15 percet gratinírozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A mártásban felolvasztott sajtot helyettesíthetjük fűszeres krémsajttal is.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...