r
Nosalty Logó

Csirkemell kukoricabundában salsával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csirkemell kukoricabundában salsával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csirkéhez

A panírozáshoz

Paradicsom salsához

Avokádó salsához

Összesen 767 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csirkéhez

A panírozáshoz

Paradicsom salsához

Avokádó salsához

Összesen 2303 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csirkéhez

A panírozáshoz

Paradicsom salsához

Avokádó salsához

Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2153.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 767 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    176.3 g

Zsír

  • Összesen
    140.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6459.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1842 mg
  • Nátrium
    3840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1216.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1138 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    913 micro
  • α-karotin
    422 micro
  • β-karotin
    2413 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1279 micro
Összesen 2303 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    523 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Csirkéhez

A panírozáshoz

Paradicsom salsához

Avokádó salsához

Elkészítés

Csirkéhez

  1. A csirkét megsózzuk.

A panírozáshoz

  1. A krémsajtot, a tojást és az írót elkeverjük, ebbe forgatjuk a megsózott csirkemelleket, majd megforgatjuk a durvára összetört kukoricapehelybe (én a tálban csak az öklömmel szétnyomkodtam őket).
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A hús alá és a tetejére is teszünk 1-1 kávéskanálnyi vajat.
  3. A húst fóliával letakarva betesszük sülni a 160 fokra előmelegített sütőbe 15 percre hőlégkeverésen, majd a fóliát levesszük, és további 15 percig sütjük.

Paradicsom salsához

  1. A paradicsomot kisebb kockákra vágjuk fel.
  2. Ugyanígy járunk el a lilahagymával is.
  3. A többi alkatrészből dresszinget keverünk, és ebbe tesszük a felaprított paradicsomot és lilahagymát.
  4. Fogyasztás előtt fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Avokádó salsához

  1. Az avokádót megpucoljuk, kettévágjuk, magját kivesszük.
  2. Az egyik felet apró kockákra vágjuk.
  3. A másik felet a fokhagymával, chiliszósszal, lime-mal, sóval, borssal, olívaolajjal, tejföllel botmixer segítségével pürésítjük, ebbe keverjük a kockára vágott gyümölcsöt, és megszórjuk korianderzölddel.
  4. Tálalás előtt fél órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3579
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell kukoricabundában salsával
Évi néni 1830 recept

Mivel ma is sok amerikai focimeccset nézünk, úgy meg kell pakolni a bendőnket, hogy ne mindig a konyha fele szaladgáljunk (hisz mindjárt itt a szezon vége).

Hozzávalók

Csirkéhez

A panírozáshoz

Paradicsom salsához

Avokádó salsához

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?