r
Nosalty Logó

Csirkemell paradicsomos bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mancika
Csirkemell paradicsomos bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A salátához

A salátaöntethez

A sajtkosárhoz

Összesen 1128 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A salátához

A salátaöntethez

A sajtkosárhoz

Összesen 4511 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A salátához

A salátaöntethez

A sajtkosárhoz

Összesen 170 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    8877 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 1128 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    235.2 g

Zsír

  • Összesen
    354.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    1117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7673.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1584 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2757 mg
  • Nátrium
    2665 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1847.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    116 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    844 micro
  • α-karotin
    360 micro
  • β-karotin
    3381 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    35509 micro
  • Lut-zea
    2424 micro
Összesen 4511 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1345 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

A salátaöntethez

A sajtkosárhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A bazsalikomot apróra összevágjuk, és a többi bundához valóval együtt palacsintatészta sűrűségűre összekeverjük. Az előkészített csirkemell szeleteket belemártjuk, és forró olajban kisütjük.
  2. A saláta összetevőit kockákra vágjuk, a fűszeres majonézzel összekeverjük, és sajtkosárban tálaljuk a hús mellé. Esetleg krumplipürével egészíthetjük ki a köretet.
  3. Sajtkosár készítése:
  4. Reszelt trappista sajtot, nem túl vastagon, kör alakban egy tányérra szórunk, és mikrohullámú sütőben 20-25 másodpercig sütjük.
  5. Még melegen lapátkanállal felszedjük, és egy lefordított hideg csészére, vagy kisebb öblös üvegedényre formázzuk.A sajt pillanatok alatt megszilárdul.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17696
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 10.

Ajánló

Krumplipürével is kiegészíthetjük a köretet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkemell paradicsomos bundában
Mancika 22 recept

Sajtkosár nélkül is nagy sikere lehet, bevallom, nekem sem sikerült elsőre szép sajtkosarat készíteni.

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

A salátaöntethez

A sajtkosárhoz

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek