r
Nosalty Logó

Csirkemell fűszerkéregben szederrel és kéksajtos gombával

Takibácsi
Csirkemell fűszerkéregben szederrel és kéksajtos gombával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús

Kéksajtos gomba

571
Kalória
54.9g
Fehérje
11.4g
Szénhidrát
29.9g
Zsír
380g
Víz
201g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Kéksajtos gomba

Összesen 571 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Kéksajtos gomba

Összesen 2282 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Kéksajtos gomba

Összesen 115 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    380 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 571 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.5 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5418 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2676 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1519.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    704 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 2282 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

Hús

  1. Egy tányérban keverjünk össze egy jó adag kedvünkre való fűszerkeveréket. Én provence-i fűszerkeveréket használtam, ehhez még tettem szárított paradicsomot, kevés őrölt köményt, frissen őrölt borsot, frissen őrölt himalájai sót és egy kevés garam masalat.
  2. A jól összekevert fűszerkeverékbe forgassuk meg a csirkemellet (nem szeletelve, egyben), hogy vastagon befedje a fűszer mindenhol. A befűszerezett csirkemelleket tegyük egy kivajazott hőálló tálba, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és lefedve tegyük előmelegített sütőbe.
  3. 130-140 fokon süssük 50-60 percig. Álljunk neki a gombának (lásd alább.)
  4. Ha a gomba elkészült, ellenőrizzük a hús átsült-e. Ha igen, vegyük ki a sütőből, vegyük le róla a fedőt. Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olívaolajat. Ha jól felforrósodott, a csirkemelleket egyesével nagy lángon pirítsuk át körkörösen minden oldalán (1-2 perc kell neki összesen). Pirítás közben locsolhatunk rá a sütőben a húsból kisült fűszeres pecsenyeléből.
  5. Ha a csirkemelleket kérgesre pirítottuk, szeleteljük fel őket, a gombával, rizzsel és szeder, áfonya vagy hasonló lekvárral együtt tálaljuk. Jó étvágyat!

Kéksajtos gomba

  1. Amíg a hús sül, készítsük el a gombát. A csiperkegombát megmossuk. A kisebbeket egyben hagyjuk vagy félbevágjuk, a nagyobbakat több darabra vágjuk fel.
  2. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és adjunk hozzá 1-2 kanál olívaolajat, hogy ne égjen meg a vaj. Ha felforrósodott, tegyük bele a gombát, és kezdjük el pirítani. Borsozzuk meg, de sót ne tegyünk rá, hogy ne eresszen levet. Nagy lángon a gombát jól megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A zsiradék, ami alatta volt, az maradjon a serpenyőben.
  3. A gombát kiszedve a forró zsiradékba beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és megpirítjuk. Ha megpirult, felöntjük 1-2 dl fehérborral, és addig főzzük, míg a bor nagy része elpárolog. Az így kapott hagymás szószhoz hozzáadjuk a petrezselymet és a kéksajtot, majd közepes lángon kevergetve addig főzzük, míg a sajt el nem olvad.
  4. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd miután összeforraltuk, adjuk hozzá a gombát. További egy percig főzzük együtt, majd vegyük le a tűzről.
  5. Térjünk vissza a húshoz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy laktató és gyorsan elkészíthető étel, sok-sok ízzel.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek