Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-vörösboros tarja

Gombás-vörösboros tarja
Gombás-vörösboros tarja
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szervusztok, ez az első receptem itt az oldalon! Egy baráti iszogatós-beszélgetős estére kellett kitalálnom valami tartalmasat, hát ez lett belőle. Elméletileg saját kreálmány, de nem szeretném azt állítani, hogy én tojtam a spanyol viaszt, szóval ha valaki tud olyan kajáról, ami ugyanilyen, és van valami speckó neve, az bátran írja be a kommentekbe! A rugalmasabb alapanyag-felhasználás is annak a következménye, hogy gyakorlatilag félig improvizálva, próbálgatva készült el az étel, Ti is vigyétek bele a kreativitásotokat, ha elkészítitek!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk (ezt érdemes egy picit korábban megejteni, a husit kicsit állni hagyni). A receptben megadott mustár adagolásával már itt is lehet játszani, aki szereti, vékonyan megkenheti a hússzeleteket is, aki kevésbé szereti, esetleg CSAK a szeleteket keni meg, később nem rak az ételbe, de teljesen el is hagyható!
  2. Előveszünk egy széles alapú, magas falú serpenyőt vagy hasonló dimenziókkal rendelkező fazekat, fontos, hogy legyen hozzá fedő! Kevés zsiradékon, nagy lángon hirtelen megkapatjuk a hússzeletek mindkét oldalát, a lényeg, hogy szép pirosak legyenek, majd kiszedjük őket egy tányérra.
  3. Ezután lejjebb vesszük a lángot, és ugyanebbe az edénybe beledobjuk a felkockázott hagymákat és lassú tűzön megdinszteljük (ha szükséges, a zsiradékot pótoljuk). Az elején fontos, hogy egy fakanállal kevergessük, ugyanis így szépen felvakarjuk az edény aljáról a húsból ottmaradt pörzsanyagot, és elkeverjük a hagymával, ettől lesz igazán finom a szaft!
  4. Mikor már üveges a hagyma, rádobjuk a nagyobb szeletekre vágott gombát (ha kisebbek a fejek, elég negyedelni őket, sőt, ha igazán piciket sikerül csak szerezni, még ez sem szükséges...), és együtt pároljuk őket egy darabon, fedő alatt.
  5. Ezután levesszük a fedőt, és felöntjük a hagymás-gombás mixet a vörösborral. Megvárjuk, míg az alkohol elforr belőle, és a mennyisége is redukálódik, majd felöntjük az egészet az alaplével.
  6. Visszatesszük bele a húsokat (ami a tányéron maradt húslé azt is utána küldjük), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a zöldfűszerekkel, egy kevés mustárral, pirospaprikával fűszerezzük, majd lefedve közepes lángon addig főzzük, míg a hússzeletek teljesen meg nem puhulnak.
  7. Ezután levesszük a fedőt, feljebb vesszük a lángot, és kevergetve, nehogy leégjen szépen besűrítjük a szaftot. A nagyobb mennyiségű hagyma és a tarja zsíros-inas részei miatt egészen sűrű levet kaphatunk a végére. Ha kész, azonnal tálaljuk és megesszük az egészet! Én krumplipürét készítettem hozzá köretként.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 604
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

vonSchwarz

Mióta szakács: 2015.10.15.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéstarja vörösboros pácban, sült borpácos sertéstarja gombával, sertéstarja borpácban, vörösboros pácban érlelt sertéstarja sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

833
sertéstarja 1.5 kg
csiperkegomba 25 dkg
vöröshagyma 3 nagy fej
száraz vörösbor 3 dl
alaplé 8 dl
mustár 1 teáskanál
kakukkfű 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál