Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájparfé

Csirkemájparfé
Csirkemájparfé
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom-tudom: ezeregy házi májkrém recept szerepel már az oldalon. DE. Ez itt, Jamie Oliver készítésében, valami egészen más dimenzió: selymes, lágyan olvadó, elegáns. És akkor a tetején lévő zsályás tisztított vajat nem is magasztaltam...
Egyszerűbb, ha mindenki megkóstolja. Érdemes.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tisztított vajat: negyed kilónyit beleteszünk egy lábasba, és a legalacsonyabb hőmérsékleten melegítjük kb. fél órán át. Közben néha leszedjük a tetején lévő habot.
  2. A tisztított vajat leöntjük egy másik lábasba, felhevítjük és megsütjük benne a zsályleveleket. (A zsálya mennyi ízt kölcsönöz a vajnak.) A megsült zsályaleveleket papírtörlőre szedjük.
  3. Serpenyőben olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymákat, hozzáadjuk a kakukkfűleveleket is.
  4. Magasabbra állítjuk a hőt, mehet bele még egy kis olaj, majd a megtisztított csirkemáj, és most jön a lényeg: maximum 4, de inkább 3 és fél percig sütjük a májakat, vagyis nem szabad keményre sütni. Rozé legyen a belseje, ekkor érjük csak el a tökéletes végeredményt.
  5. Mindenestül egy mély tálba öntjük a serpenyő tartalmázt, és botmixerrel pépesítjük. Kisebb darabonként hozzádolgozzuk a vaj másik felét (25 dkg), szintén botmixerrel. Kóstolunk és sózzuk-borsozzuk.
  6. Az egészet sűrű szitán átnyomjuk, majd egy megfelelő méretű tálaló edénybe simítjuk.
  7. Dermedésig hűtőbe tesszük.
  8. Mikor már megkeményedett a csirkemájparfénk, ráöntjük a zsályás tisztított vajat és elrendezgetjük rajta a zsályachipseket.
  9. Újra megy vissza a hűtőbe, további dermedésig, illetve fogyasztásig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 175
elküldve: 0
receptkönyvben: 251
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

lágy csirkemájkrém zsályás vajjal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anci8
anci8 Wed, 2015-12-16 13:12

Nagy kár hogy ez recept nem a beküldőtől származik, pontosan lemásolt Jamie Oliver egyik karácsonyi videójából. De ettől még nagyon finom, én is többször készítettem el.

osztriga
OsztriGa / osztriga Tue, 2011-02-08 21:56

Bevallom őszintén, hogy a név alapján nem tudtam hogyan értelmezni, mert a parfé az nálam édeset jelent, a máj pedig nem akart beleilleni a képbe.
Aztán a friss hozzászólásoknál láttam, hogy Juci áradozik valamiről, amitől mindjárt olvadozik is :), és akkor megtaláltam ezt a finomságot!!
Nagyon klassz recept, biztosan azért kapott a májkrémtől eltérő nevet, hogy kitűnjön a többi közül, de én majd nem így kínálom a családnak, mert az biztos, hogy ki fogom próbálni!!
Köszönet a receptért!!! Végre egy jó kis uzsonnakrém!
:) T.

Bendika
Bendika / Bendika Tue, 2011-02-08 21:29

Kedve Petra gratulálok az 500. receptedhez, és örülök, hogy újra belelendültél a recept feltöltésbe.

petra
Petra / petra Tue, 2011-02-08 19:17

kedves Mislenbaba,
egy a lényeg, hogy VAJ legyen, min. 80 %-os zsírtartalommal
semmi speciálisra nem kell gondolni

kedves Smithek és Eszter,
Nem is figyeltem, hogy ez az ötszázadik. Köszönöm, kedvesek vagytok. Így legyen, ezernél alább nem adom:-).
Puszi,
Petra

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2011-02-08 18:18

Ettől a recepttől én is nagyon lágyan olvadozom, és gratulálnék hasonlóképpen!
Köszönünk mindent.
Eszter

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-02-08 18:10

Kedves Petra! Engedd meg, hogy az ötszázadik recepted alkalmával szeretettel gratuláljunk, mind a Nosaltyhoz, mind ehhez a finom kis recepthez! Ja, és hajrá, meg se állj ezerig!:))) Szeretettel: A Smith család

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Tue, 2011-02-08 18:07

Kedves Petra! A tisztított vajhoz sima vajat kell megvenni, vagy valami különlegeset, esetleg házit? Vagy a legolcsóbb is jó?

500
csirkemáj 1 kg
vaj 0.5 kg
lila hagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
zsálya 20 db
kakukkfű 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek