r
Nosalty Logó

Csirkemájparfé

Petra
Csirkemájparfé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

500
Kalória
17.6g
Fehérje
2.5g
Szénhidrát
47g
Zsír
99.5g
Víz
452.5g
Koleszterin
289.8mg
Élelmi rost
729.9mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4990 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3626 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 500 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.6 g

Zsír

  • Összesen
    470 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    4525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5062.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    553 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    91 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    3146 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    994.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36380 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    167 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5926 micro
  • Kolin:
    2049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36255 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 4990 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2130 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük a tisztított vajat: negyed kilónyit beleteszünk egy lábasba, és a legalacsonyabb hőmérsékleten melegítjük kb. fél órán át. Közben néha leszedjük a tetején lévő habot.
  2. A tisztított vajat leöntjük egy másik lábasba, felhevítjük és megsütjük benne a zsályleveleket. (A zsálya mennyi ízt kölcsönöz a vajnak.) A megsült zsályaleveleket papírtörlőre szedjük.
  3. Serpenyőben olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymákat, hozzáadjuk a kakukkfűleveleket is.
  4. Magasabbra állítjuk a hőt, mehet bele még egy kis olaj, majd a megtisztított csirkemáj, és most jön a lényeg: maximum 4, de inkább 3 és fél percig sütjük a májakat, vagyis nem szabad keményre sütni. Rozé legyen a belseje, ekkor érjük csak el a tökéletes végeredményt.
  5. Mindenestül egy mély tálba öntjük a serpenyő tartalmázt, és botmixerrel pépesítjük. Kisebb darabonként hozzádolgozzuk a vaj másik felét (25 dkg), szintén botmixerrel. Kóstolunk és sózzuk-borsozzuk.
  6. Az egészet sűrű szitán átnyomjuk, majd egy megfelelő méretű tálaló edénybe simítjuk.
  7. Dermedésig hűtőbe tesszük.
  8. Mikor már megkeményedett a csirkemájparfénk, ráöntjük a zsályás tisztított vajat és elrendezgetjük rajta a zsályachipseket.
  9. Újra megy vissza a hűtőbe, további dermedésig, illetve fogyasztásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

Tudom-tudom: ezeregy házi májkrém recept szerepel már az oldalon. DE. Ez itt, Jamie Oliver készítésében, valami egészen más dimenzió: selymes, lágyan olvadó, elegáns. És akkor a tetején lévő zsályás tisztított vajat nem is magasztaltam... Egyszerűbb, ha mindenki megkóstolja. Érdemes.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...