r
Nosalty Logó

Csirkejava fetával és aszalt paradicsommal töltve

NS
Csirkejava fetával és aszalt paradicsommal töltve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkéhez

A rizottóhoz

955
Kalória
49.4g
Fehérje
71.4g
Szénhidrát
50.3g
Zsír
211.5g
Víz
203.3g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A rizottóhoz

Összesen 955 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A rizottóhoz

Összesen 3821 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A rizottóhoz

Összesen 191 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2589 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14459 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 955 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.7 g

Zsír

  • Összesen
    201.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10356.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2837 mg
  • Nátrium
    5464 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    285.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    845.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1011 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    433 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    850 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1944 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57837 micro
  • Lut-zea
    3040 micro
Összesen 3821 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2912 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemellekből nyitott szeleteket készítünk, majd kicsit kiverjük őket.
  2. Finoman sózzuk, mert a paradicsom és a fetasajt is sós.
  3. A sajtot kicsi hasábokra vágjuk és megtöltjük vele a paradicsomot majd a hús egyik szélére rakunk 2 ilyet és beletekerjük őket.
  4. Körbetekerjük 3 szelet bacon szalonnával úgy hogy a zsályalevél a szalonna alatt legyen.
  5. A körethez a fele vajat egy serpenyőben fölolvasztjuk, majd a vékonyan fölszeletelt gombát megpirítjuk rajta.
  6. A vége felé zúzott fokhagymával, fölaprított kakukkfűvel, sóval és borsal fűszerezzük.
  7. A maradék vajat egy másik serpenyőben fölolvasztjuk, majd a rizst kevergetve megforrósítjuk rajta.
  8. A bort a forró rizsre öntjük, nagy lángon kevergetve főzzük, míg a bort be nem issza. Ezután a forró levesből merünk rá egy keveset, és kevergetve főzzük.
  9. Amint elfőtte jöhet megint egy adag leves. A rizottó titka ugyan is az, hogy kevés folyadékot vesz föl egyszerre, ezért kevergetve szakaszosan kell párolni.
  10. 15-18 percig kell párolni utána rárakjuk a gombát és még fél merőkanál levest teszünk hozzá. Elkeverjük és lefedjük hagyjuk állni úgy kb 30 percet.
  11. A csirkét közben egy tepsibe rakjuk egy kicsi vizet öntünk alás és egy kevés olajat. majd sütöbe téve 25 - 30 perc alatt megsütjük. Ezt már akkor csináljuk amikor félre tettük a rizottót állni, mert akkor melegen tálalhatunk mindent.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Csirkemellfiléből lehet a legtöbb mindent készíteni. Lehet édes, sós, savanyú vagy akár ezek keresztezése mindig finom mellé.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek