Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkejava fetával és aszalt paradicsommal töltve

Csirkejava fetával és aszalt paradicsommal töltve
Csirkejava fetával és aszalt paradicsommal töltve
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkemellfiléből lehet a legtöbb mindent készíteni. Lehet édes, sós, savanyú vagy akár ezek keresztezése mindig finom mellé.


hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A rizottóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellekből nyitott szeleteket készítünk, majd kicsit kiverjük őket.
  2. Finoman sózzuk, mert a paradicsom és a feta sajt is sós.
  3. A sajtot kicsi hasábokra vágjuk és megtöltjük vele a paradicsomot majd a hús egyik szélére rakunk 2 ilyet és beletekerjük őket.
  4. Körbetekerjük 3 szelet bacon szalonnával úgy hogy a zsályalevél a szalonna alatt legyen.
  5. A körethez a fele vajat egy serpenyőben fölolvasztjuk, majd a vékonyan fölszeletelt gombát megpirítjuk rajta.
  6. A vége felé  zúzott fokhagymával, fölaprított kakukkfűvel, sóval és borsal fűszerezzük.
  7. A maradék vajat egy másik serpenyőben fölolvasztjuk, majd a rizst kevergetve megforrósítjuk rajta.
  8. A bort a forró rizsre öntjük, nagy lángon kevergetve főzzük, míg a bort be nem issza. Ezután a forró levesből merünk rá egy keveset, és kevergetve főzzük.
  9. Amint elfőtte jöhet megint egy adag leves. A rizottó titka ugyan is az, hogy kevés folyadékot vesz föl egyszerre, ezért kevergetve szakaszosan kell párolni.
  10. 15-18 percig kell párolni utána rárakjuk a gombát és még fél merőkanál levest teszünk hozzá. Elkeverjük és lefedjük hagyjuk állni úgy kb 30 percet.
  11. A csirkét közben egy tepsibe rakjuk egy kicsi vizet öntünk alás és egy kevés olajat. majd sütöbe téve 25 - 30 perc alatt megsütjük. Ezt már akkor csináljuk amikor félre tettük a rizottót állni, mert akkor melegen tálalhatunk mindent.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 807
elküldve: 7
receptkönyvben: 237
elkészítve: 19/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Grosseb

Mióta szakács: 2010.01.25.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fetás-aszalt paradicsomos csirketekercs gombás rizottóval

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

miavv
miavv Sat, 2012-11-24 15:11

Fantasztikusan finom lett, ma ez volt az ebéd. Én a kiklopfolt csirkemellet megszórtam foghagymaporral, oregánóval és persze sóval. Olyan olaszos könnyű ebéd volt. Köszi

960
csirkemell filé 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
feta sajt 20 dkg
szárított paradicsom 14 db
bacon 12 szelet
zsálya 1 db
vaj 8 dkg
csiperkegomba 15 dkg
fokhagyma 1 gerezd
kakukkfű 0.5 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizottó rizs 25 dkg
szárnyas alaplé 4 dl
fehérbor 1 dl
petrezselyem 0.5 csokor